Antena 3 CNN Politică Patriciu: Băsescu este tot mai mic

Patriciu: Băsescu este tot mai mic

Patriciu: Băsescu este tot mai mic
05 Apr 2007   •   23:01

Omul de afaceri Dinu Patriciu îi prevesteşte şefului statului că părerile sale nu vor mai influenţa societatea românească într-o perioadă cât de scurtă ?pentru că a adus rău, fiind un individ conflictual?, care trăieşte într-o lume a voturilor şi se ghidează după ideile proletare ale lui Lenin şi Marx. ?De la un Traian Băsescu mare, care a câştigat alegerile, ajunge din ce în ce mai mic din cauza lipsei de raţionalitate?, crede preşedintele Rompetrol. Patriciu simte milă pentru preşedintele, care ?este în cădere liberă şi vom scăpa de obsesiile sale în curând?.

Invitat la ?Ştirea Zilei?, Patriciu a precizat că este perfect normal ca guvernul să fie un consiliu de administraţie, ?care are grijă de afacerile publice, care are grijă ca statul să rămână un arbitru. Statul trebuie să îşi negocieze participaţia în afacerile private prin taxe şi impozile?. În plus, Patriciu se declară adeptul modelului american, ?unde oamenii trec din business în politică cu cea mai mare uşurinţă şi cât se poate de firesc?.

Nu se amestecă "mai deloc" în politică
Omul de afaceri spune că, în momentul de faţă, îl interesează doar ideile politice legate de crezul liberal şi nu se amestecă ?mai deloc? în ceea ce se întâmplă pe scena politică. Asta cu toate că spune că sunt oameni politici care vin să îi ceară sfatul, iar el nu le cere nimic în schimb.

Va cumpăra un post radio sau/şi tv
Patriciu este convis că investiţiile sale în presă vor da roade. Omul de afaceri a confirmat că este interesat de achiziţia unui post tv sau/şi de radio, însă nu doreşte să nominalizeze. Patriciu e convins ?că în presă azi nu se poate construi nimic de succes şi pentru viitor decât în măsura în care foloseşti convergenţa media?. Patriciu a menţionat că prietenul său Mircea Dinescu va fi cât de curând acţionar direct la cotidianul "Adevărul".

Bogdana Boga

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close