Antena 3 CNN Politică PC face un apel către intelectualii anonimi

PC face un apel către intelectualii anonimi

PC face un apel către intelectualii anonimi
11 Feb 2007   •   14:54

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a lansat duminică un apel către intelectualii anonimi. În document, Voiculescu îi acuză pe Traian Băsescu, Gigi Becali şi pe Gabriel Liiceanu că formează un triunghi al ruşinii şi că au compromis intelectualitatea adevărată a României. Potrivit comunicatului citit de deputatul PC Daniela Popa, cei trei au inversat scara valorilor, cu singurul scop de a-l face pe şeful statului idolul României. Mesajul lui Dan Voiculescu se adresează intelectualilor care nu s-au implicat până acum în luptele politice.

"Destinatarii apelului semnat de Dan Voiculescu sunt milioanele de intelectuali români care au asistat pasiv, ca şi mine, la o degradare fără precedent a scării valorilor." Potrivit apelului, motivul pentru situaţia deplorabilă a intelectualilor este relaţia pe care o au Gabriel Liiceanu şi Gigi Becali, doi oameni diametral opuşi ca şi cultură, cu preşedintele Traian Băsescu.

"Până zilele trecute, era destul de neclar cine îl sprijină pe acest şef de stat. Declaraţiile din ultima vreme au lămurit şi acest aspect: Traian Băsescu este susţinut direct, sincer şi paradoxal de Gabriel Liiceanu şi Gigi Becali. Cu alte cuvinte, Gabriel Liiceanu îl sprijină împreună cu intelectualii săi partizani politic pe Traian Băsescu, la fel cum Gigi Becali, înconjurat şi el de intelectuali dispuşi la orice compromis cu numele lor, îl sprijină pe Traian Băsescu. În opinia mea, acest duet incredibil, de un prost gust desăvârşit, Gabriel Liiceanu-Gigi Becali, compromite intelectualitatea adevărată a României şi, împreună cu Traian Băsescu, a ajuns să formeze un adevărat triunghi al ruşinii."

Dan Voiculescu cere clasei intelectuale să se ridice împotriva tuturor acelora care până acum s-au impus în societate pentru simplul motiv că ştiau să strige mai tare. "Vă rog pe toţi cei care v-aţi săturat de aşa-zişii intelectuali care vorbesc în numele vostru, de ipocrizia absolută a triunghiului ruşinii Traian Băsescu- Gabriel Liiceanu- Gigi Becali, sau de scala absurdă şi nedreaptă a valorilor din România să ieşiţi din anonimat şi să vă afirmaţi conştiinţa civică."

Dan Voiculescu a subliniat în apelul său către intelectualii anonimi, că România are nevoie de ei mai mult ca oricînd, mai ales acum când printre lideri se numără, potrivit preşedintelui conservator, idoli politici de carton. Apelul lui Dan Voiculescu este lansat la câteva zile după ce mai mulţi intelectuali, printre care Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici şi Victor Rebengiuc, au semnat o scrisoare în care luau apărarea preşedintelui. Potrivit respectivului document, criza politică actuală este determinată de teama celor care se simt ameninţaţi de iniţiativele anticorupţie şi pro-desecretizare ale preşedintelui Traian Băsescu.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close