Antena 3 CNN Politică PD: Băsescu să amâne referendumul!

PD: Băsescu să amâne referendumul!

PD: Băsescu să amâne referendumul!
12 Mar 2007   •   08:03

Luni s-a întrunit Consiliului Naţional de Conducere a Alianţei D.A. pentru a discuta eventuala amânare a euroalegerilor. Liderii alianţei nu au putut lua o decizie, pentru că protocolul stabileşte că astfel de hotărâri trebuie luate în unanimitate. Premierul Tăriceanu şi-a susţinut propunerea, însă nu i-a convins pe democraţi. PD, prin vocea lui Adriean Videanu, l-a criticat din nou pe Tăriceanu pentru faptul că nu s-a consultat cu partenerii de alianţă asupra amânării scrutinului. Cu toate acestea, Videanu spune că democraţii nu se gândesc la ieşirea de la guvernare pentru că nu au de ce.

Preşedintele executiv al PD a precizat că miniştrii democraţi sunt mandataţi de conducerea partidului să îi solicite preşedintelui Traian Băsescu să renunţe la organizarea unui referendum pentru introducerea votului uninominal cel puţin până la data de 13 mai.

Surse democrate citate de ?Gândul? susţin că, în cazul în care Tăriceanu nu va renunţa la ideea de a amâna alegerile, conducerea PD ar putea să-i ceară demisia. Iar în cazul în care premierul va refuza acest lucru, democraţii le vor cere partenerilor liberali demiterea acestuia. Aceleaşi surse mai spun că nu ar fi exclus chiar ca PD să ceară PNL să iasă de la guvernare, pe motiv că face jocurile PSD.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close