Antena 3 CNN Politică PD cere convocarea Consiliului D.A.

PD cere convocarea Consiliului D.A.

PD cere convocarea Consiliului D.A.
11 Mar 2007   •   14:47

Emil Boc a cerut convocarea Consiliului Alianţei pentru luni dimineaţă, la ora 9:30, din cauza deciziei prim-ministrului de amânarea a euroalegerilor. Şeful PD i-a reamintit premierului Călin Popescu-Tăriceanu că a fost ales să reprezinte Alianţa D.A., iar potrivit protocolului de funcţionare al D.A. deciziile se iau prin consens între democraţi şi liberali. Dacă acesta lipseşte, se convoacă un consiliu al Alianţei pentru a se lua o hotărâre. De asemenea, Emil Boc a spus că este necesară şi o discuţie cu UDMR, partener în coaliţia de guvernare. Aceasta ar urma să aibă loc după reuninea din cadrul Alianţei.

Boc a atras atenţia că este ilegală şi neconstituţională amânarea euroalegerilor. Conform unei ordonanţe de urgenţă, publicate acum trei săptămâni, alegerile, o dată anunţate, nu mai pot fi amânate. Emil Boc îi cere premierului să fie consecvent cu actele semnate şi să le respecte. Singura motivaţie de amânare a alegerilor ar fi o catastrofă naturală ori o decizie judecătorească. Liderul PD a comentat şi cererile insistente de ieşirea a PD-ului de la guvernare. Democraţii nu vor ieşi din Guvern, iar cei care doresc acest lucru s-ar teme de lupta împotriva corupţiei, pe care PD-ul o susţine cu consecvenţă.

Ludovic Orban a declarat la Antena 3 că PNL nu va participa luni la şedinţa cerută de Emil Boc. Orban a afirmat că nu s-a respectat protoculul Alianţei privind convocarea Consiliului D.A.

Ludovic Orban, despre convocarea Consiliului D.A.: {a}orban_11mar{/a}

Ovidiu Drăghia, Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close