Antena 3 CNN Politică "PD va părăsi sala când se va vota noul Guvern"

"PD va părăsi sala când se va vota noul Guvern"

"PD va părăsi sala când se va vota noul Guvern"
27 Mar 2007   •   20:05
EXCLUSIV ANTENA 3 Invitat în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, ministrul democrat al Transporturilor a declarat că dacă PNL decide scoaterea PD de la guvernare, democraţii se vor duce în Opoziţie, fără a pactiza însă cu PSD. În această ipoteză, Radu Berceanu a precizat că democraţii vor pleca din sală în momentul votului, pentru a vedea clar ?din cine este compus noul Guvern?: ?Trebuie să ştie toată lumea cine guvernează. Şi părerea noastră este că, dacă se merge pe formula asta, guvernarea va fi o treime PNL şi două treimi PSD, PRM?. În ceea ce priveşte posturile de miniştri democraţi, ?când PD nu va mai fi la guvernare, le vom cere să plece?.

Radu Berceanu: Când se va veni cu noul guvern, noi nu o să venim la vot: {a}berceanu{/a}

Mergând pe aceeaşi linie, preşedintele PD Emil Boc a declarat că Alianţa PNL-PD trebuie să meargă la tribunal pentru a se desfiinţa, dar pasul trebuie să îl facă liberalii. Emil Boc recunoaşte că de fapt Alianţa nu mai există. Mai trebuie doar pronunţat divorţul, iar preşedintele PD spune că protocolul nu prevede cine şi cum poate face asta. Boc susţine că democraţii nu vor juca la două capete. Ei vor rămâne fie cu PNL, în Alianţă, fie în opoziţie, fără să pactizeze cu PSD. Liderul democrat recunoaşte totuşi că Alianţa şi-a pierdut din vigoare. În cazul în care se va ajunge totuşi la divorţ, Emil Boc consideră că va fi nevoie de o decizie judecătorească pentru desfacerea Alianţei.

De cealaltă parte, liberalii impun condiţii democraţilor pentru menţinerea Alianţei. Vicepreşedintele PNL, Norica Nicolai, spune că Alianţa PNL-PD va continua să funcţioneze numai dacă democraţii vor schimba trei miniştri - pe Monica Macovei, Radu Berceanu şi Vasile Blaga. Senatorul liberal crede că, dacă aceştia rămân în guvern, vor continua atacurile şi conflictele în interiorul Guvernului şi există riscul ca instituţiile statului să nu mai funcţioneze. Liberalii i-au cerut premierului să găsească o soluţie fermă, pentru a pune capăt tensiunilor din Executiv.

Antena 3

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close