Antena 3 CNN Politică "Pe Băsescu l-a lovit paranoia lui Ceauşescu"

"Pe Băsescu l-a lovit paranoia lui Ceauşescu"

"Pe Băsescu l-a lovit paranoia lui Ceauşescu"
05 Feb 2007   •   15:37

Liberalul Bogdan Olteanu spune că tam-tamul cu românii acuzaţi de spionaj este o minge la fileu pentru preşedinte. Evenimentul ar fi fost supralicitat pentru a aduce puncte în plus pentru imaginea primului om din stat. Olteanu a dezvăluit că, în conformitate cu legile americane, era normal ca românii să fie eliberaţi după trei luni de detenţie. În opinia preşedintelui Camerei Deputaţilor, cazul celor doi muncitori deţinuţi în Irak a fost doar un joc politic, jucat mai prost de şeful statului, decât în situaţia răpirii jurnaliştilor. El spune că acest caz a apărut în presă atunci când era iminentă eliberarea celor doi muncitori.

Olteanu mai spune că de eliberarea muncitorilor s-a aflat din surse ale Palatului Cotroceni, nu de la ministerul de Externe. Teoria este susţinută şi de preşedintele PSD, Mircea Geoană. Ca fost ministru de Externe, Geoană spune că, odată ce s-a trimis informarea din 13 noiembrie, procedurile ministerului se derulau automat, iar premierul a fost ocolit în mod deliberat.

În replică la afirmaţiile preşedintelui Băsescu, Mircea Geoană spune că şeful statului foloseşte un limbaj de maidan. ?Traian Băsescu este un pericol pentru democraţie!? Acesta a fost răspunsul lui Mircea Geoană la acuzaţiile lansate de şeful statului. De asemenea, Geoană a subliniat ironic faptul că pe Băsescu ?l-a lovit paranoia lui Ceauşescu?.

La rândul său, liderul conservator, Dan Voiculescu, a catalogat comportamentul şefului statului drept suburban şi provocator. Dură a fost şi replica vicepreşedintelui PNL, Crin Antonescu. Acesta a readus în discuţie suspendarea preşedintelui. Iar în contextul politic actual, Crin Antonescu se întreabă dacă nu se impune totuşi suspendarea lui Traian Băsescu.

Antena 3

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close