Antena 3 CNN Politică "Pe internet să ne războim!" Ponta şi Băsescu se luptă în comunicate acide, lansate pe calea "www-ului"

"Pe internet să ne războim!" Ponta şi Băsescu se luptă în comunicate acide, lansate pe calea "www-ului"

"Pe internet să ne războim!" Ponta şi Băsescu se luptă în comunicate acide, lansate pe calea "www-ului"
de O.P.    |    19 Noi 2012   •   05:39

Schimbul de replici dintre Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria s-a mutat în mediul electronic. Preşedintele Traian Băsescu a trimis un comunicat în care afirmă că declaraţiile liderilor politici afectează imaginea României în Europa. În replică, premierul Victor Ponta susţine că şeful statului dezinformează şi ar trebui să se concentreze pe probleme mai importante.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la partidele politice să nu implice Uniunea Europeană şi instituţiile sale în jocul politic electoral intern.  Într-un comunicat de presă, şeful statului a precizat că liderii politici fac declaraţii anti-europene şi a dat ca exemplu o declaraţie făcută ieri de prim-ministrul Victor Ponta.

Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, le cere tuturor politicienilor să nu mai facă astfel de declaraţii iresponsabile, care vulnerabilizează poziţia ţării noastre în cadrul negocierilor pentru următorul exerciţiu bugetar al Uniunii Europene, 2014 - 2020."
SURSA: Administraţia Prezidenţială

În replică, prim-ministrul Victor Ponta a declarat, într-un comunicat de presă, că nu doreşte să intre într-o dispută electorală cu Traian Băsescu. Ponta l-a acuzat însă pe şeful statului că dezinformează, iar declaraţiile despre care a spus că sunt antieuropene au fost scoase din context.

Mai mult, spune că este evident interesul lui Traian Băsescu de a se implica în campania pentru alegerile parlamentare şi foloseşte orice pretext pentru a provoca noi conflicte.

"Preşedintele României trebuie să înţeleagă, totodată, că, dacă este vorba de iresponsabilitate, nimic nu este mai lipsit de responsabilitate din partea unui om politic decât să afirme repetat că ţara pe care o conduce "nu este un stat de drept", doar pentru a ascunde că cetăţenii nu îl mai doresc şi nu îl mai recunosc drept reprezentant legitim al lor."
VICTOR PONTA, prim-ministru

Dialogul între palate nu s-a încheiat aici.

După replica lui Victor Ponta, administraţia prezidenţială a trimis un comunicat în care preciza că prim-ministrul ar trebui să dea dovadă de calm şi responsabilitate şi că o comunicare responsabilă la nivel instituţional este absolut necesară în interesul tuturor românilor.

×
Subiecte în articol: conflicte
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close