Antena 3 CNN Politică Peste 100 de persoane au protestat într-o comună din Ialomiţa, cerând repetarea alegerilor

Peste 100 de persoane au protestat într-o comună din Ialomiţa, cerând repetarea alegerilor

Peste 100 de persoane au protestat într-o comună din Ialomiţa, cerând repetarea alegerilor
17 Iun 2012   •   21:45

Peste 100 de persoane au protestat, duminică, în comuna ialomiţeană Ciochina, pentru a-l susţine pe fostul primar al localităţii, care a pierdut cu doar două voturi în faţa candidatului USL, ei cerând organizarea unui nou scrutin, întrucât alegerile din 10 iunie au fost fraudate, informează Mediafax.
   
Oamenii au scandat "Vrem alegeri repetate" şi "Vrem primarul înapoi". Ei spun că multe voturi au fost cumpărate, iar pe liste au fost înscrişi şi alegători care au votat cu buletine expirate.
   
"S-au făcut manevre, şmecherii când s-au numărat voturile. Au fost hoţii, trebuie să rămână primarul. Stăm în stradă şi până când nu iese fostul primar, Vasile Câmpulungeanu, noi nu plecăm de aici. Noi o sa protestăm până când el va fi recunoscut din nou ca şi câştigător. Noi suntem disperaţi, alegerile s-au fraudat, acestea fiind de fapt câştigate de domnul primar Câmpulungeanu", a declarat o femeie.
   
Vasile Câmpulungeanu a fost primar al comunei Ciochina timp de patru mandate, iar la alegerile din 10 iunie a pierdut la o diferenţă de doar două voturi.
   
"Am depus o contestaţie la Biroul Electoral Central la care nu am primit răspuns. Contracandidatul meu a dat mită electorală, s-au dat de la 6 până la 16 milioane pe vot. Un număr de 400 de voturi au fost cumpărate. În contestaţia pe care am facut-o la BEC am trei persoane care confirmă că au venit cu bani la ei şi au refuzat. Oamenii vor picheta Primăria şi vor protesta până când se va face dreptate, deoarece şi ei, şi eu considerăm că alegerile de duminica au fost câştigate fraudulos. De aceea eu consider că sunt primar în funcţie şi aşa consideră şi aceşti oameni care mă susţin", a declarat fostul primar din comuna Ciochina, Vasile Câmpulungeanu.
   
Vasile Câmpulungeanu a fost primar al comunei Ciochina din partea PSD, iar la scrutinul din 10 iunie a candidat din partea PDL,  alegerile fiind câştigate de Gheorghe Stroe de la USL-PSD, la două voturi diferenţă.
   
Cei peste 100 de oameni spun că vor relua protestul luni şi nu vor renunţa la manifestări până când alegerile din localitatea lor nu se vor repeta.


×
Subiecte în articol: alegeri protest frauda usl
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close