Antena 3 CNN Politică PNL cere demisia miniştrilor Blaga şi Macovei

PNL cere demisia miniştrilor Blaga şi Macovei

PNL cere demisia miniştrilor Blaga şi Macovei
15 Mar 2007   •   13:12

Vicepreşedinţii PNL Mihai Voicu şi Eugen Nicolăescu au declarat, joi, că miniştrii PD Vasile Blaga şi Monica Macovei, care nu au semnat Ordonanţa de Urgenţă privind amânarea alegerilor pentru Parlamentul European, ar trebui demişi. Mihai Voicu a afirmat că, din punctul său de vedere, este inacceptabilă decizia celor doi miniştri de a refuza să semneze un act legal aprobat în şedinţa de Guvern şi nu este un gest demn de nişte miniştri ai României anului 2007.

Vicepreşedintele Eugen Nicolăescu a afirmat că premierul trebuie să se gândească serios la revocarea din funcţie a celor doi miniştri, pentru că aceştia nu au dat dovadă de o minimă disciplină guvernamentală. "Premierul însă trebuie să se gândească serios la revocarea din funcţie a celor doi miniştri. Pentru că numai în felul acesta se va putea înţelege că, dacă nu eşti solidar cu deciziile guvernului din care faci parte, singura soluţie pe care o ai, este să pleci. Altfel stai într-un guvern pe care îl critici", a spus Nicolăescu.

Cei doi vicepreşedinţi ai PNL au afirmat că revocarea din funcţie a lui Vasile Blaga şi a Monicăi Macovei ar fi o măsură extremă, întrucât mai este timp ca cei doi să îşi depună demisiile, ceea ce ar reprezenta o decizie de onoare şi de bun simţ. Vicepreşedinţii PNL au mai spus că, deşi restructurarea Guvernului este o decizie politică care implică consultarea forţelor politice majoritare, în ultimă instanţă restructurarea, ca şi alte decizii din Guvern ţin de primul ministru. Iar dacă nu se recunoaşte acest lucru de către toţi membrii Guvernului înseamnă că nu există o disciplină guvernamentală.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close