Antena 3 CNN Politică PNL e în discuţii cu PSD pentru un guvern minoritar

PNL e în discuţii cu PSD pentru un guvern minoritar

PNL e în discuţii cu PSD pentru un guvern minoritar
15 Mar 2007   •   23:18

?Nici vorbă de vreo înţelegere între PD şi PSD?, spune Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, care susţine că discuţiile dintre liberali şi social-democraţi sunt deja arhicunoscute. ?Planul ăsta a fost discutat cu atât de multă lume încât bineînţeles că am aflat de el?. Berceanu nu s-a oprit aici şi a deconspirat şi care ar fi miza înţelegerilor: PSD şi PRM ar urma să susţină în Parlament un Guvern minoritar PNL. În acel moment, deşi PNL va părea câştigător, el va deveni în fapt doar o suită de ?păpuşi într-o vitrină?; ? ăia care vor avea aţele la cum se mişcă păpuşelele în vitrină vor fi PSD?, a explicat Radu Berceanu.

Senatorul democrat a subliniat că în momentul în care Guvernul minoritar PNL va fi supus votului în Parlament, PD se va retrage de la şedinţă pentru a fi clar: ?acela va fi un Guvern două treimi PSD-PRM şi o treime PNL?.

Ministrul democrat a declarat că PNL a încercat în tot acest timp să pună PD-ul în tot felul de situaţii neplăcute, pentru ca democraţii să plece singuri de la guvernare. Act pe care democraţii însă nu îl vor face, a dat asigurări Berceanu. În ceea ce priveşte relaţiile cu preşedintele Traian Băsescu, Berceanu a explicat că părerile democraţilor coincid cu cele ale şefului statului datorită anilor petrecuţi împreună. ?Părerile PD şi ale lui Băsescu o să mai coincidă multă vreme de acum încolo, pentru că ne-am antrenat împreună?.

Episodul bileţelului dezvăluit de Elena Udrea a fost catalogat de Berceanu drept o greşeală, pe care democraţii nu mai sunt dispuşi să o tolereze. Berceanu avertizează chiar că ?reacţia PD ar fi foarte dură dacă ar mai apărea un astfel de bileţel?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close