Antena 3 CNN Politică PNL nu pregăteşte un Guvern monocolor

PNL nu pregăteşte un Guvern monocolor

PNL nu pregăteşte un Guvern monocolor
26 Feb 2007   •   13:49

Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, a precizat că liberalii nu văd raţiunile care determină cererea de suspendare a preşedintelui, nu înţeleg încălcările grave ale Constituţiei care i se impută lui Băsescu. Aşadar, PNL nu sprijină iniţiativa suspendării. Pe de altă parte, liberalii nu sunt de acord nici cu organizarea unui referendum pentru votul uninominal aşa cum doreşte şeful statului. Meleşcanu spune că nu este util un referendum pentru a vedea ceea ce ştim deja că românii sunt de acord cu introducerea acestui sistem electoral. Mai ales că există 14 proiecte de lege în această privinţă la nivelul partidelor politice.

În ceea ce priveşte situaţia incertă de la Ministerul de Externe, Meleşcanu a subliniat că mingea este în terenul preşedintelui Băsescu. PNL îl susţine pe Cioroianu şi aşteaptă un răspuns instituţional de la Administraţia Prezidenţială. Însă, ?interimatul de la externe riscă să devină ilegal, neconstituţional?, dacă depăşeşte 15 zile.

Referitor la ultimatumul conservatorilor legat de prezenţa miniştrilor PD în guvern, Meleşcanu a precizat că PNL ?nu a făcut un proiect de restucturare pe care să figureze doar miniştri liberali?.

Bogdana Boga

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close