Antena 3 CNN Politică Prefectul de Bihor va fi noul şef al SGG

Prefectul de Bihor va fi noul şef al SGG

Prefectul de Bihor va fi noul şef al SGG
04 Apr 2007   •   15:00

Prefectul judeţului Bihor, Ilie Gavril Bolojan, a confirmat miercuri că va fi numit de premierul Tăriceanu în funcţia de şef al viitorului aparat de lucru al Executivului. Potrivit Mediafax, Bolojan a declarat că a ?avut astăzi o discuţie cu primul ministru şi, la propunerea domniei sale, am acceptat postul de secretar general al Guvernului. Numirea mea în funcţie va fi făcută săptămâna viitoare, printr-o Hotărâre de Guvern?.

Potrivit unor surse guvernamentale, Secretariatul General al Guvernului (SGG), Cancelaria, corpul de control al primului-ministru şi o serie de alte departamente ale Executivului, precum cel de Dialog Social, Departamentul Purtătorului de Cuvânt, de Afaceri Europene sau chiar cel pentru Relaţia cu Parlamentul vor face parte dintr-o structură mult mai mare care ar putea fi denumită ?aparatul de lucru? sau ?oficiul? primului-ministru.

O parte dintre aceste departamente, precum cel al Afacerilor Europene, Relaţiei cu Parlamentul sau Purtătorului de Cuvânt, va rămâne în subordinea directă a prim-ministrului, dar celelalte, aşa cum a declarat chiar premierul, vor fi coordonate de un secretar general care va fi un înalt funcţionar public.

Ilie Gavril Bolojan are 38 de ani, este născut în Vadul Crişului, judeţul Bihor, este căsătorit şi are doi copii. Ilie Gavril Bolojan a fost numit prefect al judeţului Bihor la 7 ianuarie 2005.

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close