Antena 3 CNN Politică Primul act de opoziţie PSD-PNL post-alegeri: Blocarea adoptării proiectului de buget al Camerei în BP

Primul act de opoziţie PSD-PNL post-alegeri: Blocarea adoptării proiectului de buget al Camerei în BP

Primul act de opoziţie PSD-PNL post-alegeri: Blocarea adoptării proiectului de buget al Camerei în BP
Sursa foto: Valeriu Zgonea
16 Dec 2009   •   11:43

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor nu a reuşit nici miercuri, să adopte proiectul de buget al acestui for pe anul 2009, după ce marţi această conducere a fost nevoită să amâne problema discutării sale. Din raţiuni de "decizie politică", doi dintre chestorii instituţiei, reprezentanţi ai PSD şi PNL, Nicolae Bănicioiu şi Dan Motreanu au refuzat să semneze actul prin care acest proiect urma a fi pus pe ordnea de zi a şedinţei plenului acestui for legislativ. Bugetul pentru anul viitor al Camerei este estimat la circa 198 de milioane de lei, sumă agreată de PSD şi PNL, dar social-democraţii şi liberalii ar dori o departajare clară între cheltuielile de întreţinere a Palatului Parlamentului şi cheltuielile pentru mandatul de parlamentar.
Secretarul Camerei, Dumitru Pardău (PDL) a precizat că Bănicioiu şi Motreanu au cpmunicat în şedinţa conducerii Camerei că nu semnează proiectul de buget al acestui for legislativ din raţiuni de "decizie politică".
"Doi din cei patru chestori ai Camerei, adică reprezentanţii PSD şi PNL, nu au semnat proiectul de buget al Camerei pe anul 2009. Biroul Permanent nu a luat o decizie cu privire la proiect", a precizat, la rândul său, secretarul Camerei Valeriu Zgonea (PSD).
Zgonea a arătat că în perioada de campanie pentru referendum, parlamentarii au fost acuzaţi de cheltuieli exorbitante şi, din acest motiv, PSD şi PNL vor să se facă în proiectul de buget al Camerei "o separare între cheltuielile de întreţinere" pentru Palatul Parlamentului şi "cele pentru mandatul de parlamentar".
"Vrem să arătăm care sunt cheltuielile directe şi indirecte cu privire la mandatul de parlamentar", a spus Valeriu Zgonea, arătând că o altă obiecţie a PSD şi a PNL ar fi legată de necesitatea unor lucrări la Palatul Parlamentului în anul viitor.
El a mai spus că în zilele următoare se vor căuta soluţii, astfel încât proiectul de buget al Camerei pe anul 2009 să fie rediscutat, luni, la şedinţa Biroului Permanent al Camerei.
"Suntem în întârziere, pentru că proiectul de buget al Camerei trebuie trimis la Ministerul Finanţelor pentru a construi proiectul de buget de stat pe anul viitor", a adăugat Zgonea.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: PSD buget Camera Deputatilor proiect blocare
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close