Antena 3 CNN Politică Schimbări de ultim moment în componența Guvernului. Numele care vor ajunge astăzi la președintele Klaus Iohannis

Schimbări de ultim moment în componența Guvernului. Numele care vor ajunge astăzi la președintele Klaus Iohannis

Sunt schimbări de ultim moment în componența viitorului guvern. Potrivit surselor Antena 3, se pare că liberalii merg cu mai multe propuneri la Cotroceni.

Schimbări de ultim moment în componența Guvernului. Numele care vor ajunge astăzi la președintele Klaus Iohannis
de Xenia Croitoru    |    22 Dec 2020   •   12:15

Sunt foarte mulți doritori pentru puținele portofolii care le-au mai rămas liberalilor după negocierile de la Vila Lac cu UDMR și USR PLUS. Sunt nume importante care nu vor mai putea fi regăsite pe listele următorului Cabinet, dar și ministere importante care au fost cedate către celelalte formațiuni politice. Printre acestea, vorbim și despre Ministerul Finanțelor. 

Surse politice spun că Ludovic Orban ar urma să meargă astăzi la Palatul Cotroceni cu mai multe variante de nume pentru anumite ministere, nu doar cele propuse până acum. 

Astfel, la Ministerul de Interne ar putea fi propus astăzi, la Palatul Cotroceni, Lucian Bode, care a ocupat funcția de ministru al Transporturilor, portofoliu cedat celor de la USR. 

La Ministerul Finanțelor, surse politice spun că există un singur favorit, și anume Ioan Boloș. Rămâne de văzut dacă cei de la PNL rămân doar cu această propunere, sau vor merge la Cotroceni și cu alte nume. 

La Ministerul Muncii însă, acolo unde au fost vehiculate mai multe nume, printre care și Robert Sighiartău sau Violeta Alexandru, spun sursele că Violeta Alexandru ar urma să ocupe în continuare acest portofoliu, pentru că Robert Sighiartău nu ar mai fi favorit în interiorul PNL după acea tentativă de puci de acum câteva zile. 

Planul de la Cotroceni. Scandal în vârful PNL, cu câteva ore înainte de consultări

Klaus Iohannis pune presiune pe liderii coaliției pentru ca noul Executiv să fie învestit în această săptămână. Însă la vârful conducerii Partidului Național Liberal a izbucnit un adevărat scandal cu doar câteva ore înainte de consultările de la Cotroceni.

Liderii liberali din țară spun că liderul Ludovic Orban nu s-ar fi consultat cu ei atunci când a ales să cedeze anumite ministere către USR și PLUS. Totodată, aceștia îi cer lui Ludovic Orban să pună oameni apropiați în ministerele cheie. 

Pe surse, Ministerul Apărării ar urma să fie condus de Nicolae Ciucă, Ministerul de Externe de Bogdan Aurescu, Educația ar trebui să fie condusă de Sorin Câmpeanu, iar Ministerul de Finanțe ar fi în mâinile lui Marcel Boloș. Ministerul de Interne ar urma să fie primit de Lucian Bode, iar Virgil Popescu ar merge la Energie, după ce Emil Dumitru ar trebui să primească Ministerul Agriculturii. 

Un nume nou pe lista propunerilor este Marilen Pirtea, care ar urmea să primească Ministerul Culturii, iar Robert Sighiartău ar urma să primească Ministerul Muncii. 

Rămâne de văzut dacă aceste nume vor rămâne pe lista preferințelor lui Ludovic Orban și în orele următoare. 

×
Subiecte în articol: propuneri guvern Klaus Iohannis
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close