Antena 3 CNN Politică PSD: 30 de acuzaţii împotriva lui Băsescu

PSD: 30 de acuzaţii împotriva lui Băsescu

PSD: 30 de acuzaţii împotriva lui Băsescu
05 Feb 2007   •   18:01

Specialiştii juridici ai Partidului Social Democrat au finalizat forma juridică a sesizării în vederea suspendării preşedintelui Traian Băsescu. Sesizarea va fi trimisă Curţii Constituţionale. Mircea Geoană, preşedintele PSD, a anunţat că sesizarea cuprinde 30 de capete de acuzare. Social-democraţii susţin că demersul lor a căpătat mai multă greutate din cauza ultimele declaraţii ale lui Traian Băsescu. De asemenea, Geoană a declarat că sesizarea mai trebuie completată cu argumente politice şi de imagine.

"Din punct de vedere juridic, lucrurile sunt clare, singurul element de noutate este legat de declaraţiile halucinante ale lui Traian Băsescu, prin care a recunoscut că a deturnat voinţa electoratului român. Este un element de o gravitate deosebită, care a fost introdus şi substanţializat în document", a precizat Geoană, potrivit Mediafax.

Ultimele declaraţii făcute de preşedintele Băsescu, într-o emisiune televizată, constituie ultimul cap de acuzare. "Nu-mi sunt indiferente (partidele din Alianţă - n.r.), dar este responsabilitatea lor să găsească formula să ţină ce le-am dat, pentru că eu le-am dat şi Parlamentul a aprobat. Oamenii aceştia au pierdut alegerile. I-am adus la putere pentru că era o necesitate politică trimiterea în opoziţie a PSD-ului (...) am avut forţa să îi spun PSD-ului: Nu! Pentru democraţia din România este bine să staţi în opoziţie! Deşi obţinuse cel mai mare procentaj în alegeri. Mi s-a părut că aşa este corect, pentru români în primul rând", a afirmat Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close