Antena 3 CNN Politică PSD ar susţine un guvern format din PNL şi UDMR

PSD ar susţine un guvern format din PNL şi UDMR

PSD ar susţine un guvern format din PNL şi UDMR
26 Mar 2007   •   23:01

Deputatul PSD, Valeriu Zgonea, a declarat că PSD ar putea susţine un guvern format din PNL şi UDMR. O astfel de formulă de guvernare ar fi sprijinită şi de către conservatori, după cum a reafirmat vicepreşedintele PC, Nicolae Popa. Pe de altă parte, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că, prin anunţul potrivit căruia intenţionează să identifice o soluţie viitoare de guvernare, premierul Călin Popescu-Tăriceanu a făcut un prim pas spre clarificarea scenei politice româneşti. ?Primul-ministru nu a făcut altceva decât să confirme moartea unui proiect politic, care se întâmplase demult. Alianţa D.A. nu mai există de luni de zile?, a afirmat Geoană, remarcând că ruperea acestui proiect se datorează, în principal, războiului dintre preşedinte şi premier.

În opinia liderului social-democraţilor, ambiţia şi lupta pentru putere au afectat proiectul politic privind funcţionarea Alianţei D.A. şi, nu în ultimul rând, interesul naţional al ţării. ?Prin anunţul de astăzi, premierul a făcut un prim pas spre clarificarea scenei politice româneşti. PSD îşi rezervă dreptul de a se pronunţa după ce premierul va da explicaţii suplimentare în privinţa formării guvernului, dar rămânem la opinia potrivit căreia trebuie să avem un guvern restructurat, prezentat în Parlament, înaintea Sărbătorilor de Paşti. Fiecare zi costă?, a precizat preşedintele PSD.

Pentru clarificarea crizei politice, social-democraţii vor continua acţiunea de suspendare a şefului statului. ?Considerăm că Traian Băsescu este autorul moral al crizei politice din România?, a afirmat Mircea Geoană.

Antena 3 & Rompres

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close