Antena 3 CNN Politică PSD are semnăturile pentru suspendare

PSD are semnăturile pentru suspendare

PSD are semnăturile pentru suspendare
26 Ian 2007   •   17:55

Social-democraţii au ajuns la final cu acţiunea de strângere a semnăturilor pentru suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Anunţul a fost făcut de preşedintele social-democrat, Mircea Geoană. Geoană a adăugat că juriştii partidului încă lucrează la documentul pe care îl va trimite Curţii Constituţionale pentru a argumenta cererea de suspendare. Şi preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a întărit faptul că numărul parlamentarilor care au semnat pentru suspendarea lui Traian Băsescu este deja suficient. Era nevoie de 157 de semnături. Nicolae Văcăroiu vorbeşte de 220 de semnături. Văcăroiu a spus şi că îl va invita pe Băsescu la dezbaterea din plenul Parlamentului pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Reacţii
Lucian Bolcaş, vicepreşedinte PRM, a declarat că declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui din funcţie este ?o atitudine corectă şi demnă?. ?E timpul să se constate că în România Parlamentul este fundamentul vieţii democratice?, spune Bolcaş, invocând în primul rând şansele pe care Constituţia le dă acestui demers.

Peter Eckstein Kovacs, senator UDMR, este de părere că suspendarea ?este un demers politicianist?. Poziţia UDMR - ?noi nu sprijinim procesul de suspendare a preşedintelui?. Potrivit lui Kovacs, nu poate fi vorba de fapte grave în atitudinile preşedintelui, care să necesite o asemenea procedură. Pe de altă parte, ?noi suntem în coaliţie cu Alianţa D.A. şi nu cu PSD-ul, deci noi nu putem sprijini social-democraţii?. Senatorul UDMR prevede însă care va fi sfârşitul întregii operaţiuni declanşate de Opoziţie: ?se vor opri, pentru că nu au niciun interes să ajungă la un referendum la care nu au nicio şansă?.

Scena politică s-a inflamat după apariţia celebrului deja bileţel trimis de premier preşedintelui Băsescu. Conducerea PSD a discutat intens despre o posibilă sancţionare a preşedintelui şi a premierului în Parlament. ?Solicităm în mod public demisia atât a preşedintelui cât şi a premierului?. Aşa şi-a început liderul PSD Mircea Geoană discursul cu privire la scandalul bileţelului dintre palate.

?Avem un scandal politic care ar fi condus în orice ţară civilizată la demisia celor doi?, a declarat Geoană, spunând că demisia celor doi e singura soluţie de rezolvare a crizei. În consecinţă, PSD a anunţat declanşarea procesului de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Spusele lui Mircea Geoană au fost întărite şi de Nicolae Văcăroiu, preşedintele Senatului, care a declarat la ieşire de la şedinţă că dezideratul PSD este să ajungă la formula de demitere a premierului, apoi de suspendare a preşedintelui.

Antena 3

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close