Antena 3 CNN Politică PSD depune moţiune împotriva lui Hărdău

PSD depune moţiune împotriva lui Hărdău

PSD depune moţiune împotriva lui Hărdău
21 Feb 2007   •   08:26

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, le-a cerut joi parlamentarilor social-democraţi să depună în continuare moţiuni împotriva miniştrilor incompetenţi, chiar dacă decizia Curţii Constituţionale a stabilit că Monica Macovei va rămâne în continuare ministru. Prima moţiune a PSD va fi depusă curând la Senat, împotriva ministrului Educaţiei, Mihail Hărdău.

Curtea Constituţională a decis că moţiunea anti-Macovei votată în Senat nu îl obligă pe premier să îl demită pe ministrul Justiţiei. Sesizarea a fost depusă la Curtea Constituţională de senatorii Alianţei, după votul din Senat de acum o săptămână când moţiunea anti-Macovei a fost adoptată. Cum legea nu prevede explicit demiterea unui ministru în astfel de cazuri, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că aşteaptă decizia Curţii, pe care o va respecta.

Premierul salută hotărârea Curţii Constituţionale cu privire la ministrul Justiţiei. Într-un comunicat remis publicităţii, şeful executivului afirmă că a primit astfel confirmarea instituţională a deciziei politice de a o susţine în continuare pe Monica Macovei. ?Ţin să subliniez că nu contest legalitatea avertismentului dat de către Parlament şi nici nu-l neglijez. (...) Din acest motiv, voi solicita Monicăi Macovei să trateze cu maximă responsabilitate avertismentul dat de Parlament şi să demonstreze prin activitatea şi prin rezultatele domniei sale că are capacitatea de a-şi duce la îndeplinire obiectivele asumate?, precizează premierul Tăriceanu.

Geoană: Tăriceanu a acţionat în mod perfid
?Primul-ministru a acţionat de o manieră perfidă, aruncând în braţe Curţii Constituţionale o problemă politică. Moţiunea simplă nu este mai puţin importantă, valoroasă şi clară astăzi decât a fost dinainte de decizia Curţii. De aceea, am să vă propun ca, la nivelul opoziţiei, să introducem una sau mai multe moţiuni împotriva miniştrilor incompetenţi?, a declarat Mircea Geoană. Acesta crede că ?obligaţia politică şi morală de demisie sau demitere a ministrului Macovei rămâne şi după decizia Curţii Constituţionale?, care a constatat doar nişte aspecte juridice ale situaţiei.

Pe de altă parte, PRM spune că nu va fi în Parlament când se dezbate legea ANI, în semn de protest faţă de decizia premierului de a nu îl demite pe ministrul Justiţiei. PSD nu se va alătura demersului PRM.

Chiar dacă nu sunt de acord cu menţinerea în funcţie a Monicăi Macovei, semnatarii moţiunii simple anti-Macovei respectă decizia Curţii Constituţionale. De cealaltă parte, reprezentanţii Coaliţiei spun că răspunsul magistraţilor era previzibil.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close