Antena 3 CNN Politică PSD face un pas înapoi la suspendare

PSD face un pas înapoi la suspendare

PSD face un pas înapoi la suspendare
08 Feb 2007   •   08:59

Dacă preşedintele Băsescu îşi va cere scuze pentru acuzaţiile aduse Parlamentului, PSD va ţine cont de acest lucru în contextul demersurilor de suspendare a şefului statului. Afirmaţia aparţine purtătorului de cuvânt al PSD, Cristian Diaconescu. ?Întâi să îşi ceară scuze, după care vom analiza şi atunci vom decide în consecinţă, dar în orice caz vom ţine seama de o astfel de atitudine, dacă ea se va produce?.

Protest fără precedent în Parlament! Senatorii şi deputaţii din Birourile Permanente ale celor două Camere au adoptat o declaraţie ? protest prin care îi cer, în mod oficial, preşedintelui Traian Băsescu să retragă unele acuzaţii la adresa Legislativului. Parlamentarii s-au supărat pe şeful statului, după ce acesta a criticat Parlamentul la şedinţa de bilanţ a DNA. Şeful statului a afirmat că ?Oamenii politici votează legi pentru infractori?. Dacă Parlamentul adoptă legi pentru infractori, şi preşedintele este la fel de vinovat pentru că le-a promulgat, spun senatorii şi deputaţii. Preşedintele Senatului şi iniţiatorul declaraţiei, Nicolae Văcăroiu, a declarat că Traian Băsescu trebuie să înţeleagă că ?singurul organ suprem care are atributul de a legifera este Parlamentul. Nimeni nu poate da indicaţii Parlamentului în ce sens să voteze o lege?. Documentul a fost adoptat cu 18 voturi pentru, două abţineri din partea parlamentarilor PD şi o abţinere - a deputatei PC Daniela Popa.

Deputatul PD, Cristian Rădulescu, a precizat că preşedintele Băsescu nu a lansat acuzaţii la adresa întregului for legislativ. El s-ar fi referit numai la unii politicieni. Însă, ?unii parlamentari s-au simţit afrontaţi direct? pentru că nu au înţeles mesajul şefului statului. În opinia lui Rădulescu, cererea parlamentarilor este excesivă.

Citiţi şi Iliescu: ideea suspendării nu-mi aparţine

Antena3.ro

×
Parteneri
Supermarketul din România care oferă 60 de bani pe orice sticlă reciclată
x close