Antena 3 CNN Politică PSD nu renunţă la suspendare

PSD nu renunţă la suspendare

PSD nu renunţă la suspendare
22 Feb 2007   •   13:00

PSD nu renunţă la demersul de suspendare a preşedintelui, mai mult el trebuie accelerat, deşi este aproape imposibilă demiterea sa cu votul a 9 milioane de români. Însă ?instituţia suspendării devine ultima redută în calea celor care încalcă Constituţia, suspendarea preşedintelui de către Parlament este singura formă în care ne putem proteja împotriva unui preşedinte abuziv?, crede Mircea Geoană.

Există şi voci în PSD care nu sunt de acord cu demersurile de suspendare. Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, crede că partidul din care face parte trebuie să propună un pact de reconciliere naţională, ceea ce ar însemna să facă pace cu toată lumea, inclusiv cu Traian Băsescu. Geoană exclude varianta unei reconcilieri cu şeful statului "în această viaţă".

Cât despre scandalul dintre preşedinte şi premier, PSD consideră că cei doi ?discreditează instituţia prezidenţială şi guvernamentală?. În plus, este ?impardonabil? ca justiţia şi Parchetul să nu se sesizeze referitor la valizele de bani care circulă pe la ministere. Există două variante: ?ori avem un preşedinte care a luat-o razna şi vorbeşte gura fără el, ori avem un premie care acoperă fapte penale?, crede Geoană.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close