Antena 3 CNN Politică PSD redactează suspendarea lui Băsescu

PSD redactează suspendarea lui Băsescu

PSD redactează suspendarea lui Băsescu
29 Ian 2007   •   14:31

Biroul Permanent Naţional al PSD s-a reunit luni pentru a pune la punct textul cererii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, cerere pe care social-democraţii o vor adresa Curţii Constituţionale. Preşedintele onorific al PSD a precizat că Traian Băsescu nu îşi îndeplineşte rolul prevăzut de Constituţie, de aceea trebuie suspendat. În plus, Băsescu a demonstrat că nu se înţelege bine nici măcar cu echipa sa de la guvernare, ceea ce dăunează ţării. Parlamentarul trebuie să ?îl tragă de mânecă?. Chiar dacă un sondaj recent susţine că prin această iniţiativă PSD îşi strică imaginea, Ion Iliescu spune că este un risc care merită asumat. Încercarea de suspendare este ?o lecţie de democraţie utilă chiar şi pentru preşedinte?.

Cât despre acuzaţiile lansate de şeful statului la adresa sa, Iliescu spune că încă mai aşteaptă scuzele acestuia şi că ?stima pentru această persoană care îndeplineşte temporar funcţia de preşedinte al României este foarte afectată?.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat că PSD nu renunţă la încercarea de suspendare, însă de abia joi vor avea loc noi consultări cu alte partide referitoare la acest demers. ?Sunt absolut penibile încercările liderilor PD de a se preface că procedura de suspendare a preşedintelui României se aplică pentru prima dată. S-a aplicat şi în 1994, când era preşedinte Ion Iliescu. Există un precedent se poate aplica cu şanse mai bune de reuşită acum?, a adăugat Geoană.

Pe de altă parte, liderul PSD consideră că ?este imperios necesar ca premierul să vină în faţa Guvernului cu o formă de Executiv restructurat?. În plus, la începutul sesiunii parlamentare, PSD va introduce o moţiune simplă pe trema justiţiei.

Bogdana Boga

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close