Antena 3 CNN Politică PSD şi PC nu vor intra în noul Guvern

PSD şi PC nu vor intra în noul Guvern

PSD şi PC nu vor intra în noul Guvern
27 Mar 2007   •   14:46

Cristian Diaconescu a declarat că social democraţii exclud o alianţă cu PD sau PNL şi că nu vor intra în noua formulă guvernamentală, înainte de alegerile din 2008. PSD aşteaptă noua propunere de Guvern din parte premierului şi va vota noua formulă doar dacă aceasta va ajuta la ieşirea din criză. Putătorul de cuvânt al PSD a declarat că social democraţii doresc şi înfiinţarea unei comisii de anchetă care să cerceteze modul în care Serviciile efectuează interceptări.

Social democraţii au cerut şi stabilirea modului de funcţionare a SIE. Cristian Diaconescu a anunţat întrunirea Comitetului Executiv Teritorial al PSD, în cursul zilei de joi, pentru a adopta o poziţie în privinţa restructurării guvernului. Actuala criză de pe scena politică a fost principalul subiect de dezbatere la Biroul Permanent Naţional al PSD. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, i-a dat săptămâna trecută, primului ministru, un termen până la Sărbătorile de Paşte, pentru a se prezenta în faţa Parlamentului cu un guvern restructurat.

Preşedintele PC, Dan Voiculescu, a precizat că partidul pe care îl conduce nu are intenţia să facă parte din Guvernul restructurat pregătit de Tăriceanu. Conservatorii analizează în ce măsură este bine ca UDMR să facă parte din viitoarea structură. PC a propus un guvern monocolor PNL pentru soluţionarea crizei. Dan Voiculescu crede că la începutul săptămânii viitoare va fi posibilă audierea noilor miniştri şi astfel, guvernul ar putea fi aprobat înaintea sărbătorilor.

Singurii care ar vrea să guverneze alături de liberali sunt maghiarii, însă şi aceştia pun condiţii. UDMR vrea Ministerul Dezvoltării Regionale şi postul de vicepremier pentru Marko Bela.

Conservatorii cer demisia preşedintelui Băsescu în continuare şi îl acuză pe acesta că împreună cu Monica Macovei şi Daniel Morar au încercat să creeze un stat poliţienesc. În legătură cu imixtiunile externe în politica românească, liderul PC va trimite o scrisoare semnată de 100 de parlamentari români, către comisarul european Frattini, de la care se aşteaptă un punct de vedere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close