Antena 3 CNN Politică Raportul comisiei ?Băsescu? - la Preşedinţie

Raportul comisiei ?Băsescu? - la Preşedinţie

Raportul comisiei ?Băsescu? - la Preşedinţie
24 Mar 2007   •   17:50

Raportul Comisiei privind suspendarea din funcţie a şefului statului a fost transmis preşedintelui Traian Băsescu, în aceeaşi zi documentul fiind trimis şi Curţii Constituţionale, a precizat, vicepreşedintele Comisiei, Doru Ioan Tărăcilă. Senatorul PSD a precizat că Raportul i-a fost transmis preşedintelui Băsescu de către cei doi preşedinţi ai Parlamentului, în urma solicitării în acest sens primită de la şeful statului.

Consilierul prezidenţial pe probleme legislative Ştefan Deaconu a confirmat că documentul a fost primit de Administraţia Prezidenţială şi că şeful statului îl analizează. Vicepreşedintele Comisiei privind suspendarea preşedintelui Băsescu, deputatul PSD Florin Iordache a declarat că este firesc ca şeful statului să ia cunoştinţă de conţinutul Raportului, pentru a se putea apăra, în faţa Parlamentului, dacă doreşte.

?Este normal ca preşedintele să aibă cunoştinţă de Raport şi de documentele din el, întrucât, potrivit Regulamentelor celor două Camere, preşedintele se poate prezenta, dacă doreşte, la şedinţa Parlamentului în care se va dezbate şi vota Raportul şi sesizarea de suspendare şi, dacă vrea, să răspundă acuzaţiilor în cunoştinţă de cauză?, a afirmat Iordache.

Comisia parlamentară a depus Raportul, miercuri seara, la cele două Birouri Permanente ale Parlamentului. Acesta a fost transmis joi, în integralitate, Curţii Constituţionale. Raportul Comisiei conţine aproape 800 de pagini cuprinzând stenogramele discuţiilor şi audierilor, precum şi documentele transmise de mai multe autorităţi, la solicitarea Comisiei. Termenul solicitat de Comisie Curţii Constituţionale pentru pronunţarea cu privire la sesizarea de suspendare şi Raportul suplimentar este de 20 de zile.

Mediafax

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close