Antena 3 CNN Politică Reacție de la Guvern după scrisorile lui Iohannis: „Vom acționa în consecință”

Reacție de la Guvern după scrisorile lui Iohannis: „Vom acționa în consecință”

Reacție de la Guvern după scrisorile lui Iohannis: „Vom acționa în consecință”
Sursa foto: Foto: twitter.com/KlausIohannis
de S.T.    |    10 Ian 2019   •   13:23

Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, a declarat joi, la Antena 3, că va reacționa după ce președintele Klaus Iohannis a opinat că propunerile Vasilescu la Dezvoltare şi Drăghici la Transporturi nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate.

„Prima propunere pe care premierul a înaintat-o a fost în noiembrie 2018, imediat a apărut și decizia CCR care a făcut lumină în speță. De atunci, din 19 noiembrie, președintele a tot analizat și a răspuns astăzi motivând. Ne aflăm în situația desemnării și numirii unor miniștri în cabinetul României și ar trebui să dăm dovadă de mai multă responsabilitate”, a spus Toni Greblă.

Potrivit președintelui, propunerile de numire în funcţia de membru al Guvernului nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs.

„Nu se află în stare de incompatibilitate niciunul, dar oricum pentru această stare titularul postului trebuie să iasă în termen de 15 zile din incompatibilitate! Lia Olguța Vasilescu era ministru în funcțiune. Răspunsul lui Klaus Iohannis este politicianist. Vom reacționa în consecință”, a precizat secretarul general al Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis joi premierului Viorica Dăncilă două scrisori în care motivează respingerea nominalizărilor de miniştri pentru ministerele Transporturilor şi Dezvoltării.

În cazul nominalizării lui Ilan Laufer la Dezvoltare sunt invocate condiţiile pentru ocuparea funcţiei de membru al Guvernului, iar în cel al Liei Olguţa Vailescu la Transporturi lipsa de experienţă, în timp ce nominalizare acesteia la Dezvoltare şi a lui Mircea Drăghici la Transporturi „nu fac dovada îndeplinirii condiţiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs”.

Pe 4 ianuarie, preşedintele a anunţat că va refuza propunerile pentru Ministerele Dezvoltării şi Transporturilor, respectiv Lia Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici.

Ulterior, Guvernul i-a propus interimari pentru aceste portofolii pe miniştrii Eugen Teodorovici şi Rovana Plumb, iar preşedintele Iohannis a semnat decretele. 

×
Subiecte în articol: secretar Toni Grebla Klaus Iohannis
Parteneri
O nouă schemă de înșelătorie imobiliară în România
x close