Antena 3 CNN Politică Reacţiile principalilor lideri politici

Reacţiile principalilor lideri politici

Reacţiile principalilor lideri politici
16 Feb 2007   •   18:40

Mediul politic a reacţionat diferit după explicaţiile oferite public de purtătorul de cuvânt Adriana Săftoiu. Cei care îl cred pe preşedinte în stare de trafic de influenţă nu au fost convinşi de aceste explicaţii, cei care nici nu aveau nevoie de ele, le consideră satisfăcătoare.

Emil Boc: rezoluţia este perfect justificată
Liderul PD, Emil Boc, susţine că demersul preşedintelui Băsescu este perfect justificat, pentru că acesta era obligat să răspundă unei petiţii şi a simplificat astfel procedurile de soluţionare a cazului. Boc spune că şi el, în calitate de primar, a scris multe rezoluţii pe documentele primite, dar la fel ca şi preşedintele Băsescu, nu a influenţat actul de justiţie.

Ludovic Orban: Băsescu face parte din sistemul ticăloşit
Nici liberalii nu au fost convinşi de argumentele preşedinţiei. Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, îl acuză pe preşedinte că nu este adversarul aşa numitului sistem ticăloşit, ci face parte din acest sistem. Orban crede că Direcţia Naţională Anticorupţie şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar trebui să se autosesizeze.

Mircea Geoană: O nouă încălcare a Constituţiei
Liderul social-democrat, Mircea Geoană, apreciază că rezoluţia scrisă de preşedinte reprezintă o nouă încălcare a Constituţiei. Geoană spune că acesta va fi un nou motiv pe lista motivelor pe care le invocă PSD pentru suspendarea preşedintelui.

Dan Voiculescu: Traficul de influenţă, o practică uzuală
Pentru liderul PC, Dan Voiculescu, este clar ca traficul de influenţă este o practică uzuală pentru Traian Băsescu.

PRM solicită constituirea unei comisii de anchetă
PRM a anunţat că va solicita, luni, în mod oficial, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă pentru a cerceta demersul preşedintelui, pe care îl consideră trafic de influenţă.

Antena 3

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close