Antena 3 CNN Politică Referendumul pentru vot uninominal - ideea PC

Referendumul pentru vot uninominal - ideea PC

Referendumul pentru vot uninominal - ideea PC
15 Feb 2007   •   14:38

Reprezentanţii Partidului Conservator au amintit că, încă de acum doi ani, PC a solicitat preşedintelui Traian Băsescu să demareze un referendum pe tema votului uninominal. Atunci, şeful statului a refuzat iniţiativa PC, cu toate că pentru rezoluţia conservatorilor semnaseră aproape 150.000 de români. Conservatorii îl acuză pe Băsescu de plagiat pentru că în discursul său ?teatral şi mincinos? a utilizat argumentele din rezoluţia PC.

Conservatorii reamintesc că, în vara anului 2006, au cerut şi în Coaliţie introducerea votului uninominal în Cod Electoral. Din nou nu au avut susţinere.

Acum conservatorii propun adoptarea în Parlament, în procedură de urgenţă, a unui proiect de lege care să stipuleze introducerea acestui sistem de vot. Astfel, referendumul cerut de preşedinte nu ar mai avea obiect şi s-ar scuti nişte bani care ar fi altfel cheltuiţi ?pentru a afla ceea ce ştim deja, că românii vor vot uninominal?.

Cât despre reforma clasei politice propusă de preşedinte, senatorul Codruţ Şereş a precizat că, de fapt, pentru şeful statului asta înseamnă ?să îi înlocuim pe cei care nu ne iubesc cu cei care ne iubesc?. Şereş denunţă politica privilegiilor practicată de Traian Băsescu, dând ca exemplu modul în care acesta a obţinut casa din strada Mihăileanu şi, acum, nominalizarea unor ziarişti, care l-au susţinut constant, ca ambasadori pe axa sa preferată Londra-Washington. Conservatorul Codruţ Şereş spune că preşedintele Traian Băsescu nu încurajează tinerii politicieni aşa cum a afirmat în discursul din Parlament. Şereş i-a amintit şefului statului că, atunci când era lider de partid, i-a exclus pe tinerii care l-au susţinut.

Antena3.ro

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close