Reţelele Antonescu, Băsescu şi Ponta. Vezi hărţile relaţionale şi familiile lor politice

de M.Z.    |    14 Apr 2013   •   23:22
Reţelele Antonescu, Băsescu şi Ponta. Vezi hărţile relaţionale şi familiile lor politice Foto: Agerpres
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi totodată şeful PNL nu are o familie cu implicaţii politice, însă Rareş Mănescu, Eduard Hellvig şi Dinu Patriciu construiesc harta sa relaţională.

Antonescu este căsătorit cu europarlamentarul Adina Vălean, cea care a avut un contract de consultanţă cu o firmă a lui Dinu Patriciu. În urma contractului, Vălean a încasat 100.000 de euro în 2010 şi aproximativ aceeaşi sumă, şi în 2011.Relaţia dintre Antonescu şi Patriciu s-a terminat la congresul partidului, după ce oamenii omului de afaceri au fost îndepărtaţi in PNL.

Crin Antonescu are doi prieteni asumaţi în partid, respectiv Rareş Mănescu şi Eduard Hellvig.


Preşedintele Traian Băsescu
are două fiice, Ioana şi Elena. Ioana Băsescu este cunoscută pentru relaţia de afaceri cu Puiu Popoviciu, la care a contribuit Traian Băsescu, atunci când era primarul Capitalei.

Fiica cea mică, EBa, căsătorită cu Syda, îl are ca socru pe Bebe Ionescu, partenerul de afaceri al lui  Adriean Videanu, acum în dosarul bancherilor.Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, are afaceri cu cel mai cunoscut "băiat deştept" din Energie, Bogdan Buzăianu.

Elena Udrea, cel mai susţinut om politic al PDL de către Traian Băsescu, este căsătorită cu Dorin Cocoş, om cu multe afaceri cu Primăria Capitalei, cu Costel Căşuneanu - regele asfaltului. De asemenea, mai este şi povestea Alro, intermediată tot de Elena Udrea şi Dorin Cocoş.


Premierului Victor Ponta, preşedintele PSD, este prieten de vacanţe social-democratul Sebastian Ghiţă.

Un alt fost coleg de partid al lui Ponta, Gabriel Oprea (acum președinte UNPR), a rămas vicepremier în cabinetul Ponta. Gabi Oprea este și naşul primului copil al premierului.

Victor Ponta este căsătorit cu Daciana Sârbu, iar socrul prim-ministrului, Ilie Sârbu, a fost lansat din 2010 în afacerile cu energie.

Informațiile au fost prezentate într-o Ediție specială, difuzată duminică seara, la Antena 3.


Parteneri
x close