Antena 3 CNN Politică Rovana Plumb, printre primele femei care au ales să facă parte dintr-un partid politic

Rovana Plumb, printre primele femei care au ales să facă parte dintr-un partid politic

Rovana Plumb, printre primele femei care au ales să facă parte dintr-un partid politic
Sursa foto: Foto: Agerpres
02 Aug 2015   •   10:59

Rovana Plumb a avut o ascensiune politică ce se întinde pe mai bine de 20 de ani. Actualul ministru al Muncii este una dintre primele femei din România care au ales să facă parte dintr-un partid politic. La 34 de ani, Rovana Plumb a devenit membru PSDR.

 
Ascensiunea politica a Rovanei Plumb de la simplu membru de partid la al doilea om in partidul aflat la guvernare se intinde pe 21 de ani. 
 
In 1994, pe cand avea 34 de ani, a intrat oficial in politica, devenind membru al PDSR (actualul PSD). In partid a fost pe rand membru în Biroul Executiv Central al PSD, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD, vicepresedinte al partidului, iar  din martie 2015 conduce Consiliul National al PSD, o functie importanta care fusese creata cu ani in urma special pentru Adrian Nastase. 
 
In noiembrie 2004 a fost aleasa deputat de Vâlceaiar in decembrie 2012, a câştigat un mandat de deputat în colegiul din Dâmboviţa, cu 67% din voturi. Intre aceste mandate a fost europarlamentar, ales pe listele PSD, la alegerile din 2007. A fost realeasă doi ani mai tarziu.
 
Pe 7 mai 2012 a fost învestită ministru al Mediului şi Pădurilor. In martie 2014, Rovana primeste un portofoliu cu greutate mare: Ministerul Muncii pe care il conduce si acum.
 

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close