Antena 3 CNN Politică Ruperea Alianţei blochează Primăria Capitalei

Ruperea Alianţei blochează Primăria Capitalei


Ruperea Alianţei blochează Primăria Capitalei
02 Apr 2007   •   23:26

După cum bine ştim, Alianţa D.A. a murit! Protocolul a fost rupt! Numai că, această despărţire, la nivel înalt, ne-ar putea afecta mai mult decât am crezut. Ruperea Alianţei ar putea bloca proiectele pentru Bucureşti! Municipalitatea este condusă de Adriean Videanu, adică de un primar general democrat. Iar acum, niciunul dintre partidele politice nu vor mai avea posibilitatea de a obţine o majoritate pentru a trece proiectele. Având în vedere că liberalul Ludovic Orban a fost numit ministrul al Transporturilor. Şi astfel, postul de viceprimar a rămas vacant. Practic, această situaţie riscă să conducă la un blocaj instituţional al Municipalităţii.

În noua configuraţie politică, toate partidele reprezentate în Consiliul General sunt, practic, în Opoziţie. Niciuna din cele cinci formaţiuni politice - PD, PNL, PSD, PC şi PRM - nu este reprezentată în CGMB de un număr suficient de membri care să asigure o majoritate simplă, potrivit Mediafax. Prin urmare, toate partidele urmăresc ocuparea postului de viceprimar. Acesta este vizat de PD, PNL, dar şi de PSD. De fapt, PSDul este cel mai câştigat! Profitând de cearta dintre liberali şi democraţi, pesediştii au negociat să obţină voturile necesare pentru a ocupa acest loc, 28 la număr.

Însă, situaţia în care se află Municipalitatea nu este o premieră! În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Traian Băsescu, în perioada în care a fost primar general.

Antena3.ro

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close