Antena 3 CNN Politică S.R.S.: Băsescu l-a ameninţat pe Patriciu

S.R.S.: Băsescu l-a ameninţat pe Patriciu

S.R.S.: Băsescu l-a ameninţat pe Patriciu
22 Mar 2007   •   20:43

Sorin Roşca Stănescu a povestit în emisiunea ?Ştirea Zilei? cum a fost intermediarul unei ameninţări. Într-o convorbire cu preşedintele Băsescu din ianuarie 2005, şeful statului i-a spus directorului ?Ziua? să îşi avertizeze prietenul, pe Dinu Patriciu, că ?mai are doar două săptămâni de linişte?. Roşca Stănescu spune că, ulterior, exact la două săptămâni, preşedintele a declarat la o emisiune televizată că în cazul Petromidia ar trebui să existe un dosar penal. Imediat apoi procurorii au declanşat ancheta împotriva preşedintelui Rompetrol.

Directorul ?Ziua? a reiterat unele afirmaţii făcute miercuri la comisia de abuzuri a Senatului. În decembrie 2004, Traian Băsescu i-a telefonat şi când a aflat că pleacă în concediu cu Dinu Patriciu, l-a rugat să-l îl ţină în formol, să-l îmbete ca să nu-i mai stea între picioare, să nu-l mai încurce politic. Băsescu bănuia că Patriciu încearcă să convingă PNL să intre într-o alianţă cu PSD pentru a asigura guvernarea. Ideea încurca planurile preşedintelui care dorea ca PD să formeze Executivul alături de PNL.

Pe de altă parte, Sorin Roşca Stănescu susţine că a surprins o şedinţă a mai-marilor PD la un restaurant de lângă sediul partidului. La reuniune a participat şi consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu. Stănescu spune că democraţii au pus la cale un proiect de intoxicare a opiniei publice ?clocit în laboratoare apropiate de PD şi de Cotroceni vizând o eventuală alianţă PSD, PD, PLD? cu scopul de a crea derută în rândul adversarilor politici.

Bogdana Boga

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close