Antena 3 CNN Politică Salariile funcţionarilor vor scădea în secret

Salariile funcţionarilor vor scădea în secret

Salariile funcţionarilor vor scădea în secret
28 Ian 2007   •   19:07

Partidul Conservator acuză Guvernul Tăriceanu că pregăteşte în secret un proiect de lege care va duce la scăderea salariilor funcţionarilor publici. Secretarul general adjunct al Partidului Conservator, Codrin Ştefănescu, a declarat că Executivul, deşi nu recunoaşte, pregăteşte micşorarea bazei salariale de impozitare a funcţionarilor publici. Liderul conservator a afirmat că acest proiect va afecta 600.000 de funcţionari şi va reduce cu aproximativ 50% salariul de bază. În plus, potrivit proiectului, toate sporurile salariale vor fi diminuate cu 25%. Codrin Ştefănescu a mai spus că reducerea salariilor funcţionarilor va avea implicaţii imediate în calculul pensiilor, şefii fiind cei care vor acorda o serie de sporuri, pe criterii politice.

În replică, reprezentanţii executivului neagă că ar exista intenţia modificării bazei de impozitare a salariilor funcţionarilor publici. ?Afirmaţiile privind reducerea salariile funcţionarilor publici sunt false. Guvernul nu reduce salariile funcţionarilor publici, şi chiar a decis, în ultima sa şedinţă, majorarea acestora, dar şi a salariilor altor categorii de personal bugetar.?

Astfel, în şedinţa din 24 ianuarie, Guvernul a aprobat majorările salariale de care vor beneficia funcţionarii publici în anul 2007, se arată într-un comunicat de presă. Funcţionarii publici vor beneficia de trei majorări salariale pe parcursul anului 2007: o creştere cu 5% începând cu luna ianuarie, o creştere cu 2% din luna aprilie şi cu 11% din luna octombrie, susţin reprezentanţii Guvernului.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close