Antena 3 CNN Politică Scandal la USR PLUS Bacău: Primarul Viziteu l-a lăsat fără atribuții pe viceprimar, colegul său de partid

Scandal la USR PLUS Bacău: Primarul Viziteu l-a lăsat fără atribuții pe viceprimar, colegul său de partid

Viceprimarul din Bacău, Cristian Ghincheş, a fost lăsat fără atribuţii de către primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, chiar dacă colegi de partid. ”am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găştii lui Necula.”

Scandal la USR PLUS Bacău: Primarul Viziteu l-a lăsat fără atribuții pe viceprimar, colegul său de partid
Sursa foto: Facebook/ Cristian Ghinghes
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Aug 2021   •   21:25

”Cu părere de rău vă anunţ că de astăzi sunt viceprimar nud. Fără nicio explicaţie, fără niciun reproş sau sancţiune adusă activităţii mele, fără nicio discuţie prealabilă în coaliţie sau în cadrul USR PLUS, primarul Bacăului mi-a retras atribuţiile.”, a scris, marţi, pe Facebook, Cristian Ghincheş. 

Motivele din spatele dispoziţiei de astăzi a lui Lucian Daniel Stanciu Viziteu (pe care l-am ajutat în mod direct să ajungă primar toamna trecută) pot fi multe, dar cred că principalul este faptul că am refuzat să fac un pas în spate în beneficiul găştii lui Necula.”, a mai scris acesta.

”De câteva luni bune, primarul Bacăului pune presiune fie să îmi dau demisia, fie să fiu demis astfel încât să mă schimbe din funcţia de viceprimar cu unul dintre oamenii de casă ai fostului primar trimis în judecată de DNA, asta în timp ce acelaşi fost primar a fost pus director interimar la Societatea de Servicii Publice Municipale (SSPM) despre care în campanie le spuneam cetăţenilor că o desfiinţăm. Aşa cum am anunţat şi public, am refuzat să particip la acest joc profund neprincipial şi acum trag ponoasele”, susține viceprimarul.

Cristian Ghincheş spune că nu renunță și își va continua activitatea

”În campanie discutasem foarte clar că mă voi ocupa de învâţământ, tineret, urbanism şi mobilitate urbană, dar peste asta am trecut şi mi-am făcut treaba indiferent de sarcinile delegate.

Totuşi, chiar dacă primarul m-a lăsat temporar fără atribuţii (să nu credeţi că nu voi ataca în instanţă dispoziţia de astăzi şi că este definitivă), îmi continui activitatea”, mai afirmă viceprimarul.

”Nu voi mai putea semna, dar voi monitoriza proiectele, mă voi asigura că sesizările sunt luate în seamă şi rezolvate şi că iniţiativele importante pe care le-am început vor fi duse la capăt.

Suntem aici pentru comunitate, nu pentru noi şi nici pentru partid sau pentru o camarilă sau alta - că unii au uitat asta odată ajunşi în funcţii, e problema lor. Eu îmi păstrez drumul”, a anunțat viceprimarul.

Cum își motivează primarul Lucian Daniel Viziteu hotărârea

”Am decis astăzi, alături de colegii din primărie, şi după consultări ample printre colegii şi simpatizanţii care m-au susţinut pentru câştigarea mandatului, să-i retrag atribuţiile viceprimarului Ghingheş, ca urmare a nerespectării angajamentelor pe care şi le-a luat când a ocupat această funcţie.

Printre cele mai importante atribuţii pe care i le-am oferit au fost salubrizarea, spaţiile verzi şi situaţia câinilor comunitari. După cum se poate vedea, sunt domenii importante cu un impact major asupra vieţii noastre de zi cu zi şi prin delegarea acestora i-am arătat maximă încredere şi colegialitate domnului Ghinghes. Fix pe aceste domenii am avut cele mai multe critici din partea băcăuanilor”, a scris pe Facebook primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

”Din păcate, domnul Ghingheş nu şi-a respectat atribuţiile de viceprimar, nu şi-a respectat cuvântul dat băcăuanilor, nu şi-a respectat cuvântul dat echipei din care face parte. De fiecare dată când i-am atras atenţia, domnul Ghingheş a refuzat să discute punctual despre atribuţiile sale (...)

Decizia luată împreună cu colegii mei se bazează strict pe activitatea domnului Ghingheş. Decizia este una pur administrativă, fără nicio altă motivaţie”, a mai scris primarul.

Acesta afirmă că viceprimarul ”a avut 10 luni la dispoziţie pentru a arăta că îi pasă de problemele Bacăului”.

×
Subiecte în articol: USR PLUS scandal primar viceprimar Viziteu
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close