Antena 3 CNN Politică Secretarii de stat PD - demisii în alb

Secretarii de stat PD - demisii în alb

Secretarii de stat PD - demisii în alb
28 Mar 2007   •   12:48

Liderii PD au solicitat tuturor secretarilor de stat numiţi de partid în Guvern să îşi depună demisiile în alb, în perspectiva în care premierul Călin Popescu Tăriceanu va decide restructurarea Executivului prin demiterea miniştrilor democraţi. Adriean Videanu a precizat pentru Antena 3 că toţi secretarii de stat democraţi au dat curs solicitării şi şi-au depus deja demisiile în alb.
Adriean Videanu: Toţi secretarii de stat democraţi şi-au depus demisiile în alb - {a}videanu_28mar{/a}
Ludovic Orban: {a}orban_28mar{/a}

Şedinţa de guvern de marţi s-a terminat, dar anunţul aşteptat privind restructurarea nu a avut loc. Cu toate acestea, surse liberale susţin că premierul va anunţa vineri restructurarea cabinetului. Luni ar urma să aibă loc audierea miniştrilor în comisiile de specialitate iar marţi - votul în Parlament. Cea mai nemulţumită de amânarea deciziei a fost Norica Nicolai, care ar fi refuzat Ministerul Muncii. Surse liberale susţin că portofoliul Ministerului de Interne îi va reveni lui Cristian Diaconescu, ceea ce ar putea asigura votul din partea PSD pentru noua formulă a Cabinetului.

Invitat la Ştirea Zilei, Cristian Diaconescu a declarat că nu s-a pus niciun moment problema strecurării sale în Guvern. ?A fost o glumă astăzi când am auzit de nominalizarea mea?, spune Diaconescu. Purtătorul de cuvânt al social-democraţilor a dat asigurări că PSD nu va participa la niciun act de guvernare, ? nici ca partid şi nici cu vreun reprezentant PSD?. Mai mult, Diaconescu a precizat că nu se încrede nici măcar în această încercare a premierului de a veni cu un guvern restructurat. Presiunea din teritoriu este atât de mare, încât ?cred că se va ajunge la o soluţie de trai în comun. Nu sunt aşa de sigur că se va veni până la urmă cu o formulă de guvern restructurat?, a conchis social-democratul.

Purtătorul de cuvânt al Executivului neagă orice discuţie despre restructurare
Şedinţa săptămânală s-a desfăşurat pe fondul informaţiilor insistente legate de un posibil anunţ al premierului referitor la restructurarea cabinetului. Presa a lansat mai multe variante în legătură cu noua formulă de guvernare, toate însă cu un numitor comun: fără miniştri din Partidul Democrat. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Executivului, Camelia Spătaru, a declarat că în şedinţa de miercuri a Guvernului nu s-a discutat despre restructurarea Cabinetului, precizând totodată că nu are nicio informaţie legată de momentul în care premierul Tăriceanu va anunţa modificarea structurii guvernamentale.

Presa despre discuţiile dintre Boc şi Tăriceanu
De asemenea, presa a scris despre câteva încercări ale premierului de a revigora Alianţa. În week-end au apărut informaţii despre o discuţie telefonică între Călin Popescu Tăriceanu şi liderul PD, Emil Boc. Iar Mediafax relatează că marţi seara ar fi avut loc la Palatul Victoria o întâlnire între premier şi preşedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Cei doi ar fi discutat despre restructurarea guvernului, însă nu au ajuns la nicio concluzie privind continuitatea activităţii miniştrilor PD.

International Herald Tribune despre criza din România
Despre criza politică din România relatează şi presa străină. International Herald Tribune scrie că, la mai puţin de 3 luni de aderarea României la UE, unitatea şi armonia pe care au afişat-o politicienii români a ajuns la final. Iar alianţa de guvernare este la un pas de destrămare. The International Herald Tribune aminteşte că România nu are în prezent un ministru de Externe şi nici ambasadori în capitale importante precum Londra, Paris şi Washington. Activitatea legislativă este de asemenea, blocată, în condiţiile în care liberalii şi democraţii refuză semneze decretele şi legile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close