Antena 3 CNN Politică Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, în vizită la București: "România trebuie să adere la Schengen"

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, în vizită la București: "România trebuie să adere la Schengen"

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, aflat în vizită la București, a declarat, marţi, că România trebuie să adere la Spaţiul Schengen deoarece a demonstrat că este o ţară serioasă în ceea ce priveşte protejarea frontierelor.

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, în vizită la București: "România trebuie să adere la Schengen"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    14 Sep 2021   •   22:46

"În ceea ce priveşte Schengen, ştiu că vorbim de un punct sensibil şi important pentru România, de mai mulţi ani, pentru că, de aproape de un deceniu, România aşteaptă aderarea la Schengen. Trebuie să adere.", a spus oficialul francez, la o conferință de presă.

Nu ştiu să vă spun exact când. Cred sincer că s-a adâncit criza din domeniul migraţiei, chiar în timpul (pandemiei - n.r.) de COVID, când am avut restricţii la frontiere. Dacă o ţară e serioasă, iar România este serioasă în ceea ce priveşte apărarea frontierelor, este un atu al Schengen, pentru că astfel controlează mai bine frontierele Europei", a mai precizat acesta.

Clement Beaune se află în vizită oficială la Bucureşti

"Ce aducem noi în preşedinţia franceză (a Consiliului UE - n.r.) este o abordare globală, dar poate nu vom încheia în preşedinţia franceză, nu putem spune calendarul exact.

În acelaşi timp avem extinderea Schengen şi reforme, pentru că nu avem destulă guvernanţă, mijloace de protejare a frontierelor în acest context, un angajament în ceea ce înseamnă protejarea frontierelor comune ale Uniunii Europene", a punctat el.

"Belarus atacă frontierele externe. Vorbim de o cooperare Schengen - Uniunea Europeană. Trebuie să apărăm şi să arătăm concret că ne apărăm frontierele externe. Deci cred că extinderea şi consolidarea vor fi simultane.

De asemenea, au existat teorii, dacă avem nevoie de un nou Schengen, dacă să ne extindem înainte. Eu cred că lucrurile acestea trebuie făcute simultan şi încercăm să facem asta în cadrul preşedinţiei franceze", a afirmat secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene.

×
Parteneri
Fermierii români vor primi un nou ajutor financiar!
x close