Antena 3 CNN Politică Senator PRM acuzat că a votat de 2 ori

Senator PRM acuzat că a votat de 2 ori

Senator PRM acuzat că a votat de 2 ori
16 Feb 2007   •   08:23

Preşedintele executiv al Partidului Democrat, Adriean Videanu, a acuzat PRM că a fraudat votul pentru moţiunea anti-Macovei care a trecut marţi în Senat. ?Din curiozitate?, democraţii au încercat să afle sursa celor 81 de voturi contra ministrului Justiţiei. În mod, ?stupefiant?, PD a descoperit că un senator PRM, Dan Claudiu Tănăsescu, a votat de două ori. Videanu a precizat că democraţii vor sesiza Biroul Permanent al Senatului să spună ?câte astfel de situaţii mai sunt după ce vor inspecta casetele video?. Apoi, grupul parlamentar al Alianţei D.A. din Senat va solicita organelor abilitate ale statului să acţioneze. ?Este absolut jenant că tocmai ministrul Justiţiei a fost furat în Parlamentul României?. Videanu a refuzat să precizeze dacă democraţii au mai observat pe casetă şi alţi senatori care să fi votat de mai multe ori. PD acuză şi conducerea Senatului de complicitate la fraudă. Secretarul Mihai Unghianu care a numărat voturile nu şi-a făcut corect datoria pentru că trebuia să îi iasă un număr mai mare de voturi decât numărul celor prezenţi în sală şi să facă o sesizare.

Cel vizat, senatorul Tănăsescu, ameninţă că îl va da în judecată pe Adriean Videanu, ?acest primar excursionist, pentru că vorbeşte după ureche?. Tănăsescu explică: a trecut prin faţa urnelor şi a mimat că ar fi votat de două ori, pentru a demonstra că se face ?poliţie politică?, filmând cine şi cum a votat, casetele urmând a fi vizionate ?cu lupa?. Senatorul PRM susţine că nu se poate dovedi că el a introdus două rânduri de bile. Senatorul PNL, Radu Câmpeanu, susţine afirmaţiile colegului de la PRM şi spune că într-adevăr acesta a mimat votul a doua oară.

Şi Petru Stan de la PRM susţine că votul nu putea fi fraudat din moment ce senatorul Tănăsescu nu avea de unde să primească două rânduri de bile. În orice caz, reprezenanţii PRM neagă că ar fi existat o înţelegere prealabilă în acest sens.

Senatorul PNL, Teodor Meleşcanu, a precizat că în acest caz se poate cere anularea votului, însă, cel mai probabil, se va reduce cu un vot numărul final de opţiuni pentru ?moţiune?.

Explicaţia lui Tănăsescu: {a}tanasescu_15feb{/a}
Radu Câmpeanu (PNL): {a}campeanu_15feb{/a}

Reacţii:
Petru Stan (PRM): {a}stan_15feb{/a}
Teodor Meleşcanu: (PNL): {a}melescanu_15feb{/a}

Peter Ekstein Kovacs {a}ekstein_15fev{/a}

Bogdana Boga

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close