Antena 3 CNN Politică Senatul a respins dublarea salariului lui Ungureanu

Senatul a respins dublarea salariului lui Ungureanu

Senatul a respins dublarea salariului lui Ungureanu
04 Apr 2007   •   12:27

Ordonanţa de urgenţă prin care fostul ministru de Externe, Mihai-Răzvan Ungureanu, îşi dublează salariul, a fost respinsă, miercuri, cu 48 de voturi împotrivă, şase pentru şi şase abţineri de plenul Senatului. Comisia de politică externă a întocmit un raport de respingere privind salarizarea şi alte drepturi băneşti ale personalului din administraţia centrală a MAE şi de la misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale româneşti din străinătate.

Preşedintele Comisiei, Mircea Geoană, a afirmat că această lege este ?cea mai strigătoare ordonanţă de urgenţă?, care sfidează orice regulă de bun simţ şi asigură fostului ministru de Externe un exil de aur la Viena, care ar costa contribuabilul român 10.000-15.000 de euro pe lună.

Potrivit respectivei hotărâri de guvern, salariul reprezentantului ţării noastre la această instituţie aproape s-a dublat, ajungând la circa 8.000 de euro, cu tot cu alocaţiile pentru membrii familiei, plus alte sporuri şi diurne. Întâmplător hotărârea privea postul din care Mihai Răzvan Ungureanu a fost adus ca ministru de Externe şi care a rămas blocat pe perioada mandatului ministerial. Ungureanu a justificat mărirea de salariu prin faptul că, după aderarea României la Uniunea Europeană, răspunderile reprezentantului misiunii române la această instituţie au crescut.

Fostul ministru şi-a motivat poziţia argumentând că un reprezentant special presupune un înalt grad de profesionalism, având în vedere contactele frecvente cu oficiali ai organizaţiilor care îşi desfăşoara activitatea în Viena. Şi, în consecinţă, trebuia remunerat pe măsură. Prin aceeaşi hotărâre de guvern s-a mai stabilit ca reprezentantul României la Iniţiativa de Cooperare Sud-Est Europeană să fie asistat în activitatea sa de doi diplomaţi şi de un funcţionar din cadrul centralei MAE. Şi pentru aceştia, fostul ministru a decis o salarizare generoasă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close