Antena 3 CNN Politică Şereş trebuie să publice convorbirile cu Băsescu

Şereş trebuie să publice convorbirile cu Băsescu

Şereş trebuie să publice convorbirile cu Băsescu
29 Ian 2007   •   22:38
UPDATE: Adriana Săftoiu, purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a declarat luni, pentru Rompres, că la Palatul Cotroceni nu se fac înregistrări ale convorbirilor telefonice. "La Cotroceni nu se fac astfel de înregistrări ale convorbirilor telefonice. Dacă domnul Şereş le deţine, să le facă el publice", a afirmat Adriana Săftoiu.

Preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, vrea desecretizarea convorbirilor telefonice pe tema ALRO. El i-a cerut acest lucru, printr-o scrisoare, preşedintelui Traian Băsescu.
"Având în vedere suspiciunile apărute şi pentru ca opinia publică să cunoască adevărul, vă solicităm dumneavoastră şi instituţiilor abilitate ale statului să desecretizaţi şi să prezentaţi cele trei convorbiri telefonice avute pe tema ALRO, în perioada septembrie 2005 - aprilie 2006, din postura de preşedinte, cu fostul ministru al economiei şi comerţului, Codruţ Şereş.

Cererea noastră de astăzi este făcută cu bună-credinţă şi are la bază declaraţiile permanente făcute de dumneavoastră în timpul mandatului pentru promovarea transparenţei şi corectitudinii oamenilor politici în derularea actului public de conducere. Considerăm că dumneavoastră ar trebui să fiţi primul interesat de eliminarea unor acuzaţii grave la adresa instituţiei prezidenţiale."
Consilierul prezidenţial, Adriana Săftoiu a declarat că nu poate comenta cererea liderului PC până când nu se consultă cu preşedintele.

Reacţia ALRO Slatina
ALRO Slatina nu este de acord cu publicarea contractelor de furnizare de energie electrică. Directorul general al companiei spune că publicarea contractelor ar echivala cu spionajul economic. Totuşi ALRO este de acord cu desecretizarea contractelor. Compania vrea să beneficieze de acelaşi tratament şi condiţii concurenţiale ca şi firmele competitoare de pe plan mondial, fiindcă are un consum similar de energie. Directorul a pus profitul mare al companiei pe seama preţului ridicat al aluminiului la nivel mondial, cel mai mare din ultimii 20 de ani.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close