x close

Şova: Şeful STS trebuie tras la răspundere, dar Băsescu va prefera să facă scut în jurul său

de G.S.    |    02 Feb 2014   •   15:49
Şova: Şeful STS trebuie tras la răspundere, dar Băsescu va prefera să facă scut în jurul său 416 Foto: Agerpres
Vicepreşedintele PSD, Dan Şova, susţine că şeful STS, va trebui tras la răspundere în şedinţa CSAT programată duminică, precizând că demiterea acestuia nu poate fi realizată fără decizia preşedintelui Traian Băsescu, care "va prefera să facă scut" în jurul lui Marcel Opriş. 
"Principala instituţie responsabilă de gestionarea accidentului aviatic din Apuseni este STS, singura care până în prezent nu a plătit deloc! În şedinţa CSAT de astăzi, şeful STS, Marcel Opriş, trebuie tras la răspundere de către preşedintele Traian Băsescu pentru intervenţia deficitară a instituţiei. Din păcate, domnul Opriş nu poate fi demis fără decizia preşedintelui. Iar din câte îl ştim pe Traian Băsescu, acesta va prefera să facă scut în jurul propriilor oameni decât să apere interesele românilor", susţine vicepreşedintele PSD într-un comunicat citat de Mediafax.
 
Şova mai declară că "vinovăţia STS este multiplă: nu a făcut investiţiile tehnice necesare pentru a preîntâmpina astfel de tragedii, nu s-a implicat direct în localizarea avionului, a furnizat coordonate greşite şi mult prea târziu, a încercat să paseze responsabilitatea şi nu şi-a asumat nimic".
"Este vorba despre nepăsare şi incompetenţă de la început şi până la sfârşit în cazul STS. De aceea, în şedinţa CSAT de astăzi, Marcel Opriş trebuie demis!", mai spune vicepreşedintele PSD.
Premierul Victor Ponta şi şeful STS, Marcel Opriş, prezintă duminică, în şedinţa CSAT,  în contextul în care şeful Guvernului a cerut demiterea directorului Serviciului, rapoartele instituţiilor pe care le conduc privind cu modul în care s-a acţionat în cazul accidentului aviatic din 20 ianuarie.
 

Citeşte mai multe despre:

dan sova STS Traian Basescu raspundere investitii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati