Antena 3 CNN Politică Stenograma discuţiei Băsescu-Voiculescu

Stenograma discuţiei Băsescu-Voiculescu

Stenograma discuţiei Băsescu-Voiculescu
22 Mar 2007   •   13:52

Ziarul ?Gândul? prezintă în ediţia de joi stenograma discuţiilor pe care Traian Băsescu le-a purtat cu liderii Partidului Conservator la consultările de marţi, de la Cotroceni. În timpul discuţiilor, conservatorii i-au cerut preşedintelui demisia, ca soluţie la criza politică. Deputatul Sergiu Andon s-a declarat surprins că delegaţia a stat până la sfârşit, după cum s-a desfăşurat dialogul. Potrivit jurnaliştilor, discuţia dintre liderul conservator şi şeful statului s-a purtat sub masca ironiei şi cu multă ură.

Dan Voiculescu a încercat să-l convingă pe Traian Băsescu să demisioneze, ca să pună capăt crizei politice. Şeful statului l-a întrebat pe Voiculescu dacă doreşte să candideze la funcţia supremă în stat:
Traian Băsescu: ?Vreţi să intrăm într-un tur de alegeri împreună?(...) Credeţi că o să reuşiti dumneavoastră să mă bateţi pe mine??.
Dan Voiculescu a explicat că nu doreşte să candideze şi l-a întreabat pe Băsescu dacă are informaţii în acest sens. Şeful statului a răspuns:
Traian Băsescu: ?Nu, dar, la cât de lipsit de raţiune acţionaţi uneori, pot gândi şi asta?.

Cât despre demisia de la Cotroceni, Traian Băsescu a avut o altă soluţie care îl viza pe premier:
Traian Băsescu: ?Nu v-aţi gândit cumva că soluţia, pe care vreţi să o ascundeţi, este cea politic corectă, adică demisia primului ministru??
În final, a răspuns cu ironie:
Traian Băsescu: ?De acord cu propunerea, am preluat-o, o notăm şi scriem pe ea propunerea Voiculescu, singura constructivă în perioada asta.?
Jurnaliştii notează că liderul conservator s-a enervat şi a acuzat faptul că este jignit. Răspunsul lui Băsescu a fost:
Traian Băsescu: ?Dacă ştiam că le consideraţi jigniri, nu le mai spuneam.?

În timpul întrevederii, care a durat doar 15 minute, cei doi au făcut fiecare aluzii la trecutul securistic al celuilalt, la soluţia ?imorală? prin care preşedintele i-a adus, în 2004, pe conservatori la guvernare. De asemenea, au vorbit şi despre comisia parlamentară care a anchetat activitatea preşedintelui.

Stenograma discutiei dintre Basescu si PC (pdf)

Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close