Antena 3 CNN Politică Subiectiv: 35 de miliarde de euro, scoase din România cu camioanele

Subiectiv: 35 de miliarde de euro, scoase din România cu camioanele

Subiectiv: 35 de miliarde de euro, scoase din România cu camioanele
Sursa foto: Foto: VideoNews
01 Apr 2016   •   20:45

Declarație șocantă a unui ministru tehnocrat, care vorbește despre cum au plecat miliarde de euro ”cu camionul” din România.

"Diferenţa între corupţia de la noi şi corupţia din Vest, asta îmi explicau mie cei din Vest: acolo este... e umană, adică cei mai mulţi bani se fac cu statul, toate hoţiile mari se fac cu statul, cu bani de la buget, peste tot. Când stăinii fac o afacere cu statul şi câştigă, să zicem, un milion de euro, banii ăia nu-i duc într-o ţară străină, să-mi iau casa sau să-i pun în cont, ci îi păstrez în Belgia (destinaţie generică întrucât ministrul a locuit multă vreme în Belgia - n.red.) şi fac o afacere, o firmă, o fabricuţă, şi dau şi la amărâtul ăla să mănânce o pâine. Voi scoateţi banii din ţară, şi - îmi spunea el - s-au scos în ultimii 5 ani de guvernare, de pe vremea lui Băsescu - că aşa era atunci, nu că ar fi alţii mai procopsiţi ca alţii. Nu! Toţi sunt români, toate partidele, să fim clari. S-au scos 35 de miliarde (de euro) din România, îmi supuneau băieţii, confidenţial; din România, cu camionul, s-au dus în Elveţia. Sunteţi atât de tâmpiţi, banii ăia produceau pentru noi, în loc să producă pentru Elveţia. Ştiţi că acum, în Elveţia, dacă pui bani trebuie să dai tu comision, nu îţi dă el", a spus ministrul Agriculturii.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de vineri a emisiunii Subiectiv, realizată de Răzvan Dumitrescu.

Președintele Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, a explicat că afirmația nu poate fi interpretată ca o vorbă la bere, pentru că a fost făcută în cadrul unui interviu pentru presă.

“Genul acesta de discuție pare o discuție la șpriț sau bere. Dar doar la o primă vedere, superficială. Altfel, nu putem să vorbim despre așa ceva. Este un ministru tehnocrat, venit de la Bruxelles. Cum serioase au fost și declarațiile doamnelor Macovei și Prună, cu tehnica SRI de un miliard de euro. Deci e un adevăr consemnat. Un miliard de euro pe ascultări, 35 de miliarde scoși cu camionul din România. Nu știu, statul de drept cum a reacționat? Trebuie să acțineze de îndată. Înțeleg că sunt probleme cu concertul lui Bregovic, cu caprele lui Greblă, astea sunt probleme.”

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close