Antena 3 CNN Politică Sunt ministrul Administraţiei şi Internelor, nu sunt lider de sindicat. Traian Igaş, despre reorganizarea Poliţiei Române

Sunt ministrul Administraţiei şi Internelor, nu sunt lider de sindicat. Traian Igaş, despre reorganizarea Poliţiei Române

Sunt ministrul Administraţiei şi Internelor, nu sunt lider de sindicat. Traian Igaş, despre reorganizarea Poliţiei Române
Sursa foto: Foto: Intact Images
07 Iun 2011   •   20:37

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, invitat la emisiunea "Ştirea zilei", a declarat că doreşte să se înţeleagă că procesele de restructurare, reorganizare şi modernizare ale Poliţiei Române, vor merge înainte.

Întrebat dacă ar putea spune că nu a făcut suficient în cadrul Guvernului pentru a ajuta poliţiştii, Traian Igaş a declarat că este ministru, nu lider de sindicat. Printr-un dialog cu sindicatele, Ministerul va încerca să apere drepturile poliţiştilor, însă este necesar să se urmeze un program de restructurare şi reorganizare a Poliţiei Române, a explicat ministrul.

În ceea ce priveşte reorganizarea şi modernizarea, ministrul de Interne este convins că sindicatele vor fi de mare ajutor pentru finalizarea acestor procese.

 


În ceea ce priveşte siguranţa cetăţeanului, ministrul Administraţiei şi Internelor, susţine că lipsa de personal va fi rezolvată prin intermediul reorganizării. Traian Igaş explică acest proces prin exemplul poliţiştilor şi jandarmilor care asigură paza în instituţii ale statului, spunând că aceasta poate fi asigurată şi cu ajutorul unui alt efectiv.

Filosofia de "pază şi ordine" în teritoriu va fi schimbată în totalitate, în special în mediul rural, arată ministrul, unde organizarea actuală este ineficientă.
 


Poliţiştii trebuie să îşi facă datoria până la capăt

Sindicatele cer de la ministrul Administraţiei şi Internelor să apere, în Guvern, drepturile financiare ale poliţiştilor, să facă presiuni la primul ministru şi ministrul de Finanţe pentru a se asigura plata integrală a salariilor şi a se recupera beneficiile pierdute.

Traian Igaş le răspunde sindicaliştilor că va face tot ce este posibil pentru protejarea angajaţilor Ministerului de Interne în procesul de restructurare şi reorganizare, fără a pune presiuni suplimentare pe Guvern.

Ministrul de Interne susţine, însă, că poliţiştii sunt obligaţi să îşi facă datoria până la capăt, chiar dacă sunt nemulţumiţi de schimbările operate în cadrul ministerului.
 


×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close