Antena 3 Politică Surse: Boc a cerut miniştrilor senatori să vină la şedinţele Senatului, pentru a fi cvorum

Surse: Boc a cerut miniştrilor senatori să vină la şedinţele Senatului, pentru a fi cvorum

de M.Z.    |    03 Feb 2012   •   08:40
Surse: Boc a cerut miniştrilor senatori să vină la şedinţele Senatului, pentru a fi cvorum
Sursa foto: Foto: Intact Images

Premierul Emil Boc le-a cerut miniştrilor PDL care sunt şi senatori să participe, în viitor, la toate şedinţele Senatului, pentru ca lucrările acestei camere legislative să aibă cvorum, potrivit unor politice citate de Mediafax.

"Din cauză că USL a intrat în grevă parlamentară, premierul le-a cerut personal miniştrilor PDL care sunt şi senatori, respectiv Ion Ariton, Anca Boagiu şi Traian Igaş, să participe la şedinţele Senatului, pentru îndeplinirea cvorumului, începând de luni, săptămâna viitoare. De asemenea, Boc le-a spus acestora că prezenţa lor a devenit necesară inclusiv la lucrările comisiilor de specialitate", au arătat sursele.

De asemenea, şeful Executivului a solicitat liderilor UDMR şi UNPR să ceară reprezentanţilor lor în Senat o prezenţă permanentă.

Marko Bela (UDMR) şi Cristian Diaconescu (UNPR) sunt şi membri ai Executivului, dar şi senatori.

Grupurile parlamentare ale puterii au 67 de membri: PDL - 45, UNPR - 14, UDMR - 8, iar opoziţia are 66 de senatori: PSD - 41, PNL-PC - 25.

Miercuri, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că niciun parlamentar al PDL, inclusiv cei care sunt miniştri, nu vor pleca în delegaţii luni, pentru a putea asigura cvorumul de şedinţă în această Cameră legislativă.

Coaliţia guvernamentală dispune de majoritate în Parlament, dar este important să se şi mobilizeze pentru a menţine acest raport, a declarat, joi, liderul PDL, premierul Emil Boc.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close