Antena 3 CNN Politică Surse: Boc a cerut miniştrilor senatori să vină la şedinţele Senatului, pentru a fi cvorum

Surse: Boc a cerut miniştrilor senatori să vină la şedinţele Senatului, pentru a fi cvorum

Surse: Boc a cerut miniştrilor senatori să vină la şedinţele Senatului, pentru a fi cvorum
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    03 Feb 2012   •   08:40

Premierul Emil Boc le-a cerut miniştrilor PDL care sunt şi senatori să participe, în viitor, la toate şedinţele Senatului, pentru ca lucrările acestei camere legislative să aibă cvorum, potrivit unor politice citate de Mediafax.

"Din cauză că USL a intrat în grevă parlamentară, premierul le-a cerut personal miniştrilor PDL care sunt şi senatori, respectiv Ion Ariton, Anca Boagiu şi Traian Igaş, să participe la şedinţele Senatului, pentru îndeplinirea cvorumului, începând de luni, săptămâna viitoare. De asemenea, Boc le-a spus acestora că prezenţa lor a devenit necesară inclusiv la lucrările comisiilor de specialitate", au arătat sursele.

De asemenea, şeful Executivului a solicitat liderilor UDMR şi UNPR să ceară reprezentanţilor lor în Senat o prezenţă permanentă.

Marko Bela (UDMR) şi Cristian Diaconescu (UNPR) sunt şi membri ai Executivului, dar şi senatori.

Grupurile parlamentare ale puterii au 67 de membri: PDL - 45, UNPR - 14, UDMR - 8, iar opoziţia are 66 de senatori: PSD - 41, PNL-PC - 25.

Miercuri, preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat că niciun parlamentar al PDL, inclusiv cei care sunt miniştri, nu vor pleca în delegaţii luni, pentru a putea asigura cvorumul de şedinţă în această Cameră legislativă.

Coaliţia guvernamentală dispune de majoritate în Parlament, dar este important să se şi mobilizeze pentru a menţine acest raport, a declarat, joi, liderul PDL, premierul Emil Boc.

×
Subiecte în articol: Emil Boc solicitare cvorum
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close