Antena 3 CNN Politică Suspendarea preşedintelui = prioritate 0

Suspendarea preşedintelui = prioritate 0

Suspendarea preşedintelui = prioritate 0
20 Feb 2007   •   13:06

Decizii importante marţi în Parlament. Deputaţii au dezbătut şi aprobat în plen noua lege a referendumului, după ce luni a fost dezbătută în Comisia Juridică. Deputaţii au decis că nu pot fi organizate două referendumuri simultan, şi nici la un interval mai mic de trei luni. În plus, PSD, susţinut de PRM, PC, PNL si UDMR, a propus un al doilea amendament care prevede că, în cazul în care se doreşte organizarea a două referendumuri, prioritate are cel cu forţă juridică mai mare. Cu alte cuvinte, suspendarea preşedintelui este prioritară votului uninominal.

Amendamentul a fost respins de deputaţii PD care au anunţat că vor contesta legea la Curtea Constituţională. Articolul referitor la demiterea preşedintelui a fost adoptat în varianta iniţială, şi anume că demiterea şefului statului ales din turul al doilea de scrutin poate fi făcută cu votul majorităţii cetăţenilor prezenţi la vot.

Tot despre referendumuri, se va vorbi şi la şedinţa Birourilor Permanente ale celor două Camere. Se vor stabili zilele de dezbatere pentru cererea PSD de suspendare a preşedintelui Băsescu. Parlamentarii trebuie să anunţe şi când vor da un răspuns la scrisoarea preşedintelui privind organizarea unui referendum pe tema votului uninominal luna viitoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close