Antena 3 CNN Politică Tăriceanu a participat la şedinţa MAE

Tăriceanu a participat la şedinţa MAE

Tăriceanu a participat la şedinţa MAE
27 Mar 2007   •   08:02

informările din partea secretarilor de stat şi telegramele de urgenţă la Palatul Victoria. Printre temele abordate la şedinţă s-au numărat problematica UE şi direcţia prioritară în politica externă şi modul în care România îşi va apăra interesele.

În ceea ce priveşte un model comportamental în politica externă, Tăriceanu a declarat că România trebuie să trebuie să găsescă parteneri care să ofere sprijin politic. În şedinţă diplomaţii au mai discutat şi depre relaţia României cu Rusia şi Republica Moldova. Oficialii de la externe au pus şi problema proiectului de lege privind acordarea cetăţeniei.

La întâlnire au fost prezenţi secretarii de stat şi directorii generali ai MAE. Secretarul de stat Adrian Vieriţă a subliniat că au fost pregătite pentru dezbatere dosarele cele mai importante de politică externă.

Premierul a discutat luni cu fostul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu, despre priorităţi, dosarele diplomatice principale şi proiectele aflate în derulare. Premierul va prelua şi gestiunea simbolică a ministerului - sigiliul de stat.

Tăriceanu a anunţat miercurea trecută că va prelua acest portofoliu, întrucât preşedintele a blocat practic numirea candidatului propus de PNL. Nominalizat acum mai bine de o lună, Adrian Cioroianu nu a primit până acum răspunsul preşedintelui.

Antena 3

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close