Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Euroalegerile ar putea fi amânate

Tăriceanu: Euroalegerile ar putea fi amânate

Tăriceanu: Euroalegerile ar putea fi amânate
09 Mar 2007   •   09:22

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu i-a informat pe liberalii europeni, cu prilejul dineului de lucru oferit primilor miniştri liberali de premierul Belgiei, Guy Verhofstadt, că alegerile pentru Parlamentul European ar putea fi amânate dacă nu se renunţă la cele două referendumuri privind votul uninominal şi suspendarea preşedintelui. Primul ministru le-a explicat că cele două referendumuri, având caracter intern, ar putea afecta dezbaterea temelor europene pe care le presupune o campanie electorală pentru PE.

Liderul grupului liberal-democrat din Parlamentul European, Graham Watson, a subliniat că România are timp să organizeze alegeri până la sfârşitul acestui an şi că amânarea alegerilor pentru Parlamentul European la toamnă ar fi un lucru foarte înţelept în contextul dezbaterilor de politică internă care au loc în România în acest moment. Liderul liberal-democrat a subliniat că nu există niciun motiv pentru ca noile ţări care au aderat la UE, România şi Bulgaria, să nu poată organiza alegeri chiar spre sfârşitul acestui an. Amânarea alegerilor europarlamentare, a spus Watson, nu va afecta activitatea reprezentanţilor României în Parlamentul European.

PLD l-a acuzat pe premierul Tăriceanu că i-a cerut ajutorul liderului Graham Watson, pentru amânarea alegerilor europarlamentare. ?PLD consideră că respectarea angajamentelor naţionale este mai importantă decât interesul unui partid şi decât interesele de imagine ale unor lideri politici. Premierul şi preşedintele PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a folosit prilejul deplasării la Bruxelles pentru a căuta sprijin politic la ALDE şi pentru a găsi noi pretexte în vederea amânării alegerilor pentru Parlamentul European?, se arată într-un comunicat de presă al PLD.

Rompres

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close