Antena 3 CNN Politică Tăriceanu îşi cere scuze publicului TV

Tăriceanu îşi cere scuze publicului TV

Tăriceanu îşi cere scuze publicului TV
23 Feb 2007   •   08:36

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, aflat în vizită de lucru în Japonia, şi-a cerut scuze, în nume personal, faţă de telespectatorii postului public TV pentru disputa avută marţi seară cu preşedintele Traian Băsescu. Cei doi s-au acuzat reciproc de minciună, şeful statului a intervenit în direct în emisiune, după ce premierul s-a referit, în contextul unei discuţii privind grupurile de interese, la nota ALRO semnată de acesta. Primul ministru a avertizat că nu va mai accepta pe viitor atacurile lui Traian Băsescu.

'Îmi dau seama că am oferit un spectacol jenant telespectatorilor postului public de televiziune şi, pentru acest lucru, eu personal mă simt obligat să îmi cer scuze. Mă simt obligat să îmi cer scuze pentru că eu cred că primul-ministru al României, cel puţin vorbesc în numele meu şi îi las pe ceilalţi să judece în legătură cu celelalte persoane, trebuie să aibă o altă conduită', a spus şeful executivului, conform Rompres.

Premierul Tăriceanu a afirmat că probabil emisiunea respectivă reprezintă un 'unicat' în toată Europa. 'Mi-a fost dat să trăiesc un moment pe care nu mi l-aş fi putut imagina vreodată în visele cele mai complicate. Cred că ceea ce s-a întâmplat la televiziunea publică marţi seara este un unicat nu numai în România, dar probabil că în toată Europa - un unicat care nu ne face cinste', a afirmat primul-ministru, potrivit Rompres.

Agenţia France Press: În România, politica se face la TV

În România, politica se face la televizor. Asta au constatat jurnaliştii de la Agenţia France Press, care amintesc de jocul de pe micile ecrane dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu. Ultimul duel verbal dintre cei doi, de la TVR, a fost pe larg abordat de media de la Bucureşti, notează France Press. Şeful statului a intervenit în direct la o emisiune, unde l-a contrazis pe premier. Mai mult, spun jurnaliştii de la France Press, Tăriceanu a ales tot televiziunea, în luna iunie a anului trecut, pentru a anunţa că România îşi va retrage trupele din Irak.

Francezii au remarcat că şi apariţiile altor lideri politici în faţa camerelor de luat vederi s-au înmulţit, în ultima vreme. France Press constată că televiziunea joacă un rol important în viaţa politică a României, încă din 1989, când revoluţia a fost transmisă în direct la televizor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close