Antena 3 CNN Politică Tăriceanu pledează pentru legea A.N.I.

Tăriceanu pledează pentru legea A.N.I.

Tăriceanu pledează pentru legea A.N.I.
14 Mar 2007   •   17:08

Călin Popescu Tăriceanu a prezentat în plenul Senatului o declaraţie cu privire la reforma în Justiţie. Încă de la început, premierul a ţinut să sublinieze ironic că nu a venit în faţa parlamentarilor să facă ?somaţii, cum au făcut-o alţii?, aluzie la discursurile preşedintelui Băsescu şi ale Monicăi Macovei din Parlament. Tăriceanu a reafirmat dorinţa clară a Guvernului pe care îl conduce de a susţine reforma în Justiţie. Primul ministru a precizat că lupta anti-corupţie este prioritate europeană a României. Tăriceanu şi-a exprimat preocuparea faţă de întârzierea în adoptarea legii de înfiinţare a Agenţiei Naţionale de Intergritate, care este ?o obligaţie instituţională şi morală? şi a cerut ca actul normativ să fie înscris pe lista priorităţilor legislative ale Senatului. Clasa politică românească trebuie să impună o lege coerentă, care să devină o garanţie că orice demnitar care abuzează de funcţia sa pentru a face avere va fi adus în faţa justiţiei, crede primul ministru. De aceea, el cere urgentarea găsirii unui consens în privinţa legii A.N.I.

Premierul a precizat că a ?luat în considerare cu toată seriozitatea conţinutul moţiunii adoptate de Senat?, împotriva ministrului Monica Macovei. Tăriceanu nu crede însă că se impune demiterea acesteia.

Geoană: Macovei - un ministru demisionar Mircea Geoană s-a angajat în numele PSD să sprijine adoptarea legii A.N.I. în Senat, deşi aceasta ?nu reprezintă salvarea României de clauza de salvgardare pe domeniul Justiţiei?. În ceea ce îl priveşte pe ministrul Justiţiei, liderul PSD a subliniat că pentru senatori Monica Macovei este ca şi demisă. În opinia liderului PSD, ?dacă în această vară Comisia Europană va activa vreo clauză de salvgardare a României pe orice subiect, Guvernul trebuie să demisioneze imediat?.

La toate acestea, Tăriceanu a replicat ?nu cred că România trebuie să se comporte ca până la finele anului trecut, ca până la 31 decembrie, când era o ţară candidată. Suntem o ţară membră a UE, prin urmare relaţia între noi şi Comisie e cu totul alta?, a afirmat premierul Tăriceanu, arătând că vizita comisarului pentru justiţie, Franco Frattini, nu este un motiv de teamă. ?Nu consider vizita comisarului Frattini ca un element de teamă sau o preocupare pentru că UE ne trage de urechi, pentru că UE suntem şi noi?, a declarat primul ministru.

Bogdana Boga

×
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close