Antena 3 CNN Politică Tăriceanu şi Geoană, împotriva serviciilor

Tăriceanu şi Geoană, împotriva serviciilor

Tăriceanu şi Geoană, împotriva serviciilor
28 Ian 2007   •   15:34

Social-democraţii bucureşteni au plecat în acest week-end la munte pentru a pune la punct detaliile campaniei electorale pentru Parlamentul European. Întâlnirea la care vor participa aproape 500 de persoane reprezintă practic startul campaniei PSD Bucureşti pentru alegerile din 13 mai. Însă pe agenda discuţiilor s-a aflat şi iniţiativa PSD de a -l suspenda pe preşedintele Traian Băsescu. Liderul Mircea Geoană a declarat sâmbătă că declaraţiile şefului statului duc la concluzia că ?serviciile secrete sunt instrumente de presiune politică la discreţia preşedintelui României?. Social-democraţii nu contestă datoria SRI de a-l informa pe preşedinte, însă ?important este ce face preşedintele cu aceste informaţii?. În plus, în ultima vreme s-au înmulţit instituţiile care au dreptul de a intercepta convorbiri, ceea ce este foarte periculos, crede Mircea Geoană. ?Este anormal să fie 9 locuri diferite unde se ascultă telefoanele românilor?, pentru că ?există riscul ca aceste instrumente să fie abuzate de factorul politic?. Liderul PSD suspectează că acest lucru se întâmplă deja şi vrea să facă verificări. PSD va cere constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze cine, pe cine şi de ce ascultă cu urechea.

Şi premierul Tăriceanu se contrează cu SRI. Potrivit unui comunicat al Executivului, primul ministru a aflat din presă sau din declaraţiile făcute de preşedinte despre faptul că telefoanele unor miniştri sunt ascultate, şi nu de la serviciile secrete. Guvernul îi contrazice astfel pe repezentanţii SRI, care anunţaseră că informările privind riscurile şi vulnerabilităţile din sistemul energetic naţional au fost transmise atât preşedintelui ţării, cât şi premierului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că nota scrisă pe memoriul ALRO era un avertisment serios adresat lui Codruţ Şereş. Dacă acesta l-ar fi ascultat, nu ar fi fost, probabil, cercetat de Parchet, spunea Băsescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close