Antena 3 CNN Politică Theodor Stolojan - preşedintele PLD

Theodor Stolojan - preşedintele PLD

Theodor Stolojan - preşedintele PLD
31 Mar 2007   •   12:37

Theodor Stolojan a fost ales preşedintele Partidului Liberal Democrat. De fapt, Theodor Stolojan a fost singurul candidat la această funcţie. De asemenea, Gheorghe Flutur a fost ales preşedinte executiv, iar Valeriu Stoica a fost ales preşedinte al Consiliului Reprezentanţilor Naţionali, în urma votului dat de către delegaţii la congresul extraordinar al PLD. Acesta a fost primul congres al partidului. În discursul ţinut, Stolojan a declarat că liberal-democraţii sunt ?continuatorii Alianţei?. ?Susţinem iniţiativele lui Traian Băsescu. Ne considerăm parteneri fireşti ai PD?, a afirmat Stolojan.

?Există semnale că noua majoritate vrea să vândă meciul împotriva corupţiei, şi să suspende arbitrul înainte, ca să nu se vadă blatul?, a declarat Gheorghe Flutur. Referitor la membrii PNL, foştii lui colegi, Flutur a precizat faptul că trebuie să le spună ?un lucru acestor băieţi deştepţi ? nu au ei atâtea papioane câte fluiere avem noi?. Pe de altă parte, Valeriu Stoica a ţinut să sublinieze faptul că ?PLD şi PD au fondat Alianţa. ?Suntem deschişi spre parteneriat. Dar să fie foarte clar, nu suntem o anexă a PD?, a afirmat Stoica.

De asemenea, Stolojan a atacat din nou actuala putere. ?Întreaga clasă politică este compromisă, iar luptele interne între partidele politice divizează România?, a subliniat Stolojan. ?PSD pretinde că s-a reformat, dar a rămas la fel de nociv ca în 2001-2004. După PSD, România are nevoie de ani şi ani pentru a face curăţenia necesară şi pentru a vindeca rănile corupţiei.

Despre PLD, Stolojan a declarat că este un partid ce continuă Alianţa D.A. şi, cel mai important, sunt susţinători ai preşedintelui Băsescu. ?Nu este ruşinos să îl susţii pe preşedinte pentru că nu el blocheză reforma în România?, a precizat Stolojan.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close