Antena 3 CNN Politică Topul averilor făcute de miniştrii

Topul averilor făcute de miniştrii

Topul averilor făcute de miniştrii
16 Mar 2007   •   23:37

Premierul Călin Popescu Tăriceanu este cel mai bogat om din Guvern, cu aproape 3 milioane de euro în cont, potrivit unui top realizat de ziarul ?Gardianul? pe baza declaraţiilor de avere ale miniştrilor. Tot în frunte se află şi Radu Berceanu, cu economii ce depăşesc un milion şi jumătate de euro. Mai modeşti sunt Radu Stroe, Eugen Nicolaescu si Anca Boagiu , iar ministrul Mediului, Sulfina Barbu, are chiar şi datorii la bancă de aproape 200.000 de euro. Şeful Executivului, este şi cel mai bogat om din Guvern. Călin Popescu Tăriceanu are în cont aproape 3 milioane de euro. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, îl urmează, însă la mare distanţă cu peste 1.600.000 de euro.

Pe locul 3 se află ministrul de Interne, Vasile Blaga, care are în conturi circa 582 de mii de euro. În schimb, Cristian David, ministrul delegat pentru Controlul Implementării Programelor cu Finanţare Internaţională, se poate lăuda cu sume în conturi de peste 300 de mii de euro. Pe ultimele locuri se află ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu şi cel al Muncii, Gheorghe Barbu.

Călin Popescu-Tăriceanu ocupă primul loc şi în ceea ce priveşte valoarea locuiţelor deţinute. Premierul are 3 case, dintre care două de vacanţă. Valoarea acestora depăşeşte 740.000 de lei. Cristian David are în schimb 3 apartamente, dar care valorează aproape 550.000 de lei.

Ministrul Agriculturii, Dan Ştefan Motreanu, deţine două apartamente şi o casă, iar Gheorghe Barbu are două apartamente şi două case. Radu Berceanu nu este mai prejos nici în acest clasament. Ministrul Transporturilor are 3 apartamente, în valoare de circa 230.000 de lei.

Sunt şi miniştri care au datorii la bănci. Fruntaş este ministrul Mediului, Sulfina Barbu, cu peste 190.000 de euro. O urmează Dan Ştefan Motreanu, cu credite de 120.000 euro şi ministrul Apărării, Sorin Frunzaverde, cu o datorie de aproape 47.000 de euro. Ultimul pe listă este şeful Finanţelor, Sebastian Vlădescu, cu o datorie de 14.000 de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close